4 kişilik fakülte

Güncelleme Tarihi:

4 kişilik fakülte
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Osmangazi Üniversitesi'ne bağlı olarak 3 yıl önce kurulan Ziraat Fakültesi, kadro verilmeyince öğretime başlayamadı. Dekan, dekanın şoförü ve sekreteri ile bir bekçinin bulunduğu Ziraat Fakültesi'nin, binası, 759 dönümlük arazisi var, öğrencisi ve öğretim elemanı yok.

‘Adı var, kendisi yok’ türden Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 4 Temmuz 1995 tarihinde kuruldu. Fakülte Dekanlığı görevine de Prof. Dr. Battal Kuşhan getirildi. Eskişehir'in Kütahya Caddesi Karabayır Bağları'nda daha önce Tarımsal Araştırma Merkezi olan bina geniş arazisiyle birlikte Ziraat Fakültesi'ne tahsis edildi. Ağaçlıklar ve yeşile bürünmüş alanda, tarımsal kalkınmaya katkıda bulunacak gençleri eğitmek amacıyla kurulan Ziraat Fakültesi, kadro tahsisi yapılmadığı için öğretime başlayamadı. Fakültede 3 yıldır sadece Dekan Prof. Dr. Battal Kuşhan, sekreteri Hatice Nurbaş, şoförü Seyfi Çartık ve fakülte bekçisi İbrahim Gürsoy görev yapıyor. Her sabah Ziraat Fakültesi'ne gelip bir süre odasında çalışan Prof. Kuşhan, personel yetersizliği nedeniyle fakülte bahçesindeki çimleri biçiyor, traktörle gübre ve toprak taşıyor. Prof. Dr. Battal Kuşhan, bahçede çeşitli tür sebze de yetiştiriyor.

Prof. Kuşhan, ‘‘Bu fakülteyi biz kurmadık, devlet kurdu. Doğru da yapıldı. Ancak bu şekilde kaderine terk edilmesi çok yanlış. Ya kapatsınlar, ya da kadro versinler’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!