4 Hizbullahçıya müebbet

Güncelleme Tarihi:

4 Hizbullahçıya müebbet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2006 14:34

Diyarbakır'da aralarında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Sekreteri İbrahim Sarı’nın da bulunduğu 6 kişinin öldürülmesi, 2 kişinin de yaralanması eylemlerine katıldıkları iddiasıyla yargılanan 4 Hizbullah tetikçisi müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Örgüt lideri Hüseyin Velioğlu’nun İstanbul Beykoz'daki operasyonda öldürülmesinden sonra terör örgütü Hizbullah’a yönelik seri operasyonlar sırasında 2000 yılında yakalanan Hizbullah tetikçileri Mehmet Emin Can, Mehmet Yıldız, Feysel Gürses ve Muhammed Ömer Faruk Aydın’ın yargılanmalarına Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmada 6 yıldır tutuklu yargılanan 4 sanık ile avukatları hazır bulundu. Son sözleri sorulan sanıklardan Mehmet Emin Can, katıldığı 4 silahlı eylem ile ilgili birdiklerini güvenlik güçlerine anlattığını ve pişman olduğunu ifade ederek, Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanmak istediğini söyledi.

Diğer 3 sanık ise eylemlere katılmadıklarını iddia etti. Mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, sanık Mehmet Emin Can’ın yasadan yararlandırılarak müebbet yerine 12 yıl hapisle cezalandırılmasını, diğer 3 sanığın ise ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme sanık Mehmet Emin Can’ın güvenlik güçlerine yeterli düzeyde bilgi ve belge vermediğini belirterek TCK’nın 146/ 1'inci maddesi uyarınca 4 sanığı da müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

İBRAHİM SARI’YI KAÇIRMIŞLARDI

Dicle Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Nihat Aydın’ın oğlu olan sanık Muhammed Ömer Faruk Aydın, 1999 yılında Dicle Üniversitesi Köprüsü üzerinde aracı durdurularak kara çarşaf giydirilip kaçırılan Tıp Fakültesi Genel Sekreteri İbrahim Sarı’nın öldürülmesinden sorumlu tutuluyordu. Diyarbakırlı işadamı Mehmet Ali Altındağ’a ait yerel Söz TV’de dini programlar yapan Sarı, Hizbullah’a ters düştüğü için kaçırılmış ve sorgulandıktan sonra öldürülmüştü. Diyarbakır’ın Mardinkapı semtinde örgüte ait mezarevde yapılan kazıda çıkarılan 13 cesetten birinin İbrahim Sarı'ya ait olduğu belirlenmişti. Ailesi, Sarı’yı sol kolundaki platin ve diş protezinden teşhis etmişti.

Yapılan soruşturmada İbrahim Sarı'nın 1988 yılında Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü’nde birlikte çalıştığı Hizbullah’ın üst düzey yöneticilerinden Edip Gümüş’ün talimatı ile kaçırıldığı belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!