4 gün önce istifa ettiği AKP'ye döndü

Güncelleme Tarihi:

4 gün önce istifa ettiği AKPye döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 17:27

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Ormanlı Beldesi'nin 4 gün önce AKP'den istifa eden Belediye Başkanı Yaşar Sever, istifasının kabul edilmediğini belirterek, “Acele karar verdim. Geri dönüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Sever, 4 gün önce istifa dilekçesini AKP Ereğli İlçe Başkanlığı’na sunarken, istifa gerekçesini şöyle açıklamıştı:

“Belde girişine Kancalar Petrol tarafından akaryakıt istasyonu kurulmak istendi. Ancak karayoluna 25 metre mesafeden daha yakın olduğu için ruhsat vermedim. AKP Ereğli İlçe Başkanlığı da, akaryakıt istasyonunun sahibi Ahmet Kanca’ya ait binada seçim bürosu açtı. Akaryakıt istasyonunun sahibi, ruhsat vermediğim için benim seçim bürosuna gelmemden rahatsız olmuş. Ahmet Kanca’nın bu rahatsızlığının, ilçe yönetimi tarafından bana bildirilmesini hazmedemedim. Bu yüzden istifa ettim.”

Görevini bağımsız olarak sürdüreceğini söyleyen Başkan Sever, bugün AKP'nin seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısında istifasının kabul edilmediğini, bu yüzden istifasını geriye aldığını söyledi. Başkan Sever şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Kararı stresli bir anımda aldım. Yaşadığımız olay iletişimsizlik ve fikir alışverişi eksikliği nedeniyle meydana geldi. Acele karar vermenin olumsuzluğu sonucunda istenmeyen bu olay meydana gelmiştir. Fakat geçte olsa iletişim sorunu giderilmiş, AKP Ereğli İlçe Başkanlığı’nın olumlu tavırlarıyla zaten kabul edilmemiş bulunan istifamı geri alıyorum. Durmak yok, yola devam.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!