4 bin 552 öğretmenin bilgileri çalındı

Güncelleme Tarihi:

4 bin 552 öğretmenin bilgileri çalındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2020 07:00

İstanbul Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet üzerinden düzenlediği ‘Kendini Geliştir, Geleceği Değiştir’ seminerine katılan 4 bin 552 öğretmenin ad, soyad, e-posta ile kimlik numası bilgileri çalındı.

Haberin Devamı

Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini amaçlayan seminerlerin ara tatilde 6-10 Nisan arasında verilmesi planlanıyordu. Ancak koronavirüs önlemleri nedeniyle seminerlerin çevrimiçi şekline dönüştürülerek üç modül halinde stratejiuskudar.com adresinden 13- 30 Nisan tarihleri arasında yayınlanmasına karar verildi. Öğretmenlerin, eğitimcilerin canlı yayınlarını izleyebilmeleri, çevrimiçi eğitim aracına ulaşabilmeleri için 12 Nisan’a kadar stratejiuskudar.com adresi üzerinden kayıt yaptırabilecekleri açıklandı. Eğitimlerin ise Zoom programı üzerinden gerçekleştirileceği duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, veriler Zoom programı üzerinden değil, seminer için oluşturulan site üzerinden çalındı. Programa hacker saldırısı 13 Nisan’da tespit edildi. Bakanlık inceleme ve soruşturma başlattı. Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri “Bu konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Şu aşamada herhangi bir demeç veremiyoruz” dedi. Eğitim Servisi

BAKMADAN GEÇME!