4 bin 336 çocuk kayıp

Güncelleme Tarihi:

4 bin 336 çocuk kayıp
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 20:32

Türkiye genelinde 1473’ü kız olmak üzere toplam 4 bin 336 çocuk aranıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Kasım 2014’te devreye soktuğu ‘Kayıp Alarmı Projesi’ kapsamında aranan 218 çocuktan 178’i ise bulundu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE genelindeki kayıp 4 bin 336 çocuğun bulunması için birçok çalışma yürütülüyor. Çocukların bulunmasındaki en başarılı proje ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nün devreye soktuğu ‘Kayıp Alarmı Projesi’ oldu. Daha önceki uygulamada Emniyet birimleri kayıp için başvuruya gelen ailelere 24 saat geçtikten sonra başvurularını alabileceğini belirtiyordu. ‘Kayıp Alarmı’ projesiyle bu uygulamadan vazgeçildi. Kaybolan kişinin yakınları 24 saat bekleme gereksinimi duymadan, kaybolduğunu iddia ettikleri yakınlarının bilgilerini, güncel fotoğrafı, eşkali, adresi, kaybolduğu noktayı en yakın karakola bildiriyor. Bu bilgiler polis tarafından ‘Kayıp Alarmı Projesi’ne giriliyor. Kayıp Alarmı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı bilgileri görerek, kaybolan vatandaşın durumuna göre risk değerlendirmesi yapıyor. Ardından Emniyet kayıp şahıs bilgilerini, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) aracılığıyla, belirlenen bölgedeki tüm vatandaşların akıllı telefonlarına kısa mesaj ve fotoğrafıyla bildiriyor. Gelen mesajları inceleyenler, kayıp ilanına ilişkin bilgisini 155 Polis İmdat hattını arayıp paylaşarak, kayıp kişinin bulunmasına yardım ediyor.

Haberin Devamı

178 ÇOCUK BULUNDU

‘Kayıp Alarm Projesi’yle emniyet özellikle 0-6 yaş grubu çocuklar, yaşlılar ve engellilerden kaybolan kişilerin bulunması için yeni projelerini ve sosyal medyayı aktif kullanmaya başladı. 7 Kasım 2014 tarihinden başlatılan ‘Kayıp Alarmı Projesi’nden sonra kaybolan 218 kişi proje kapsamına alındı. Kaybolan kişilerin bilgileri ve fotoğrafları kayboldukları bölgelerdeki 20 milyon aboneye gönderildi. Cep telefonlarına gönderilen mesajda bu kişilerin görülmesi halinde Emniyet’e bildirilmesi istendi. Duyarlı kişilerin Emniyet’e bildirimlerde bulunmasıyla kayıp kişilerin hızla bulunması sağlandı. Proje kapsamında 218 kayıp başvurusundan 178’i sonuçlandırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!