3PKK'lıya 4 kez ömür boyu hapis

Güncelleme Tarihi:

3PKKlıya 4 kez ömür boyu hapis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2008 13:04

BİNGÖL’de Uzman Çavuş Ali Turan’ı şehit ettikten sonra kaçtıkları Erzurum’un Karaçoban kırsalında çıkan çatışmada mermileri bittiği için teslim olan üç PKK'lı terörist, yargılandıkları Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4'der kez ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırıldı. Çok miktarda silah ve patlayıcı maddelerle ele geçen üç tervrist ayrıca, ‘tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak’ suçundan da toplam 28 yıl hapis cezası aldı.

Bingöl’ün Yolaçtı Köyü’nde 30 Ekim 2005 günü teröristlerle sağlanan sıcak temasta, Uzman Çavuş Ali Turan ağır yaralandı. Bingöl- Elazığ karayolunun ulaşıma kapatıldığı çatışmada, yaralanan Malatyalı Uzman Çavuş Turan, hastaneye kaldırılırken şehit oldu. Çatışmadan kaçarak Erzurum’un Karaçoban İlçesi’ne bağlı Binpınar Köyü kırsalına giden teröristlerden Barış Atmaca, burada eylem hazırlığı yaparken 8 Temmuz 2006 günü güvenlik kuvvetleriyle karşılaştı.

2.5 SAAT ÇATIŞTILAR

‘Teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine başlayan çatışma, yaklaşık 2.5 saat sürdü. Mermilerinin bitttiği sonradan anlaşılan teröristler, gece yarısına doğru ateş edilmemesini istedi ve teslim olacaklarını söyledi. Bombalı bir saldırıya karşı çevrede etkin önlem alan güvenlik kuvvetleri, ‘Azad’ kod adlı Barış Atmaca (28), ‘Kejder’ kod adlı Medeni Kiye (29), ‘Harun’ kod adlı Seyithan Karababa’yı (36) sağ olarak yakaladı. Son mermilerini attıktan sonra teslim olan teröristlere ait çatışma bölgesinde sadece üç Kalaşnikof otomatik tüfek bulundu. PKK’lıların yer göstermesi sonucu ise araziye sakladıkları 23 Kaleşnikof tüfek, 14 şarjör, 277 fişek, 6 Rus yapımı el bombası, 7 Rus yapımı RPG roketatar, C-4 patlayıcı, el telsizi, cep telefonu, 3 sırt çantası, muhtelif yaşam malzemesi ve 300 ABD doları ele geçirildi.
İlk sorgularının ardından tutuklanan üç PKK’lı hakkında Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkamesi’nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. PKK’ya 1999 yılında Almanya’dan katıldığını ve Kandil Dağı’nda silahlı eğitim gördüğünü itiraf eden Erzurum’un Tekman ilçesi nüfusuna kayıtlı Barış Atmaca hakkında ise, Uzman Çavuş Ali Turan’ı şehit etmek suçundan iki kez ömür boyu hapis cezası istendi. Erzurum’un Hınıs İlçesi'nden olan Seyithan Karababa 1994, Van’ın Çatak İlçesi'nden, Medeni Kiye ise 2001 yılında İstanbul’dan PKK’ya gönüllü olarak katıldıklarını söyledi. PKK’lı Seyithan Karababa ise Hiç bir silahlı eyleme katılmadığını, sadece örgüt üyesi olduğunu öne sürdü.

CEZA YAĞDI

Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkamesi’nde dün (Salı) yapılan son doruşmada, teröristler haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, Barış Atmaca’yı TCK’nın 302/1’inci maddesi uyarınca‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’, TCK’nın 82/1’inci maddesi uyarınca Uzman Çavuş Ali Turan’ı ‘kasten öldürmek’ suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Seyithan Karababa ile Medeni Kiye’yi de TCK’nın 302/1’inci maddesi uyarınca ‘Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca mahkeme heyeti roketatar, C-4 patlayıcılarla yakalanan Barış Atmaca ile Seyithan Karababa’yı, TCK’nın 174’ncü maddesi uyarınca ‘Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak’ suçundan 10’ar yıl, Medeni Kiye’yi ise 8 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!