39 milyon dolarlık harabe

Güncelleme Tarihi:

39 milyon dolarlık harabe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2007 16:21

Nevşehir'in Kozaklı İlçesi’nde 1979 yılında temeli dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hilmi İşgüzar tarafından atılan ve 39 milyon dolar harcanarak 1986’da tamamlanan Türkiye’nin en büyük Hidrotermal Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Kür Merkezi hizmete açılamadan harabeye döndü. Merkezi yeniden sağlık sektörüne kazandırmak için çalışmalar başlatıldı.

Haberin Devamı

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrinin ardından 19 yıldır hizmete açılamayan ve içindeki tıbbi araç, gereç ve eşyaları yağmalanan Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Kür Merkezi de Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

Sağlık Bakanlığı, harabe halindeki merkezi modern araç ve gereçlerle donatarak yeniden hizmete açmayı planlıyor. Bu amaçla önce binada onarım ve tadilat çalışması için proje hazırlığı yapılıyor.

Kozaklı İlçesi Kaplıca Mevkii’nde 50 bin metrekarelik alana kurulu 216 odalı 500 yataklı tesiste yüzme havuzları, 12 asansör, 16 lojman, 4 büyük garaj, dev bir elektrik trafo merkezi bulunuyor.

Merkezde kadın hastalıkları başta olmak üzere kalp, deri, sindirim sistemi, romatizmal, böbrek, idrar ve solunum yolları hastalıklarıyla kan dolaşımı ve kireçlenme gibi değişik türdeki hastalıkların tedavisinin yapılması planlanıyor.

DURUMU İÇLER ACISI

39 milyon dolar harcanarak 1986’da bitirilen merkezin bugünkü durumu ise içler acısı. Bir çok tıbbi araç ve gereç ile eşyaları çalınan, muslukları bile talan edilen merkezde, bugüne kadar hiç kullanılmayan çamaşır makineleri, asansör, telefon santrali, jeneratörler ve fırınlar ise,  çürümeye terkedildi. Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, bu dev sağlık merkezinin hizmete geçmesiyle birlikte ilçenin ülke genelinde önemli yere geleceğine inandığını belirtti. Çelik, “Sağlık Bakanlığı ilgilileri ile bu tesisin bir an önce hizmet vermesi konusunda çalışma yapıyoruz. Önce onarım ve tadilat çalışmaları gerçekleştirilecek ve sonrasında da modern tıbbi araç ve gereçlerle uzman bir kadro ile Kozaklı Hidrotermal Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Kür Merkezi hizmete geçecek. İnanıyorum ki bu devasa merkez 2008 yılında tamamlanır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!