Kahkahalar şampanya esprisine

Güncelleme Tarihi:

Kahkahalar şampanya esprisine
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 00:00

BAYKAL: Anlayamadım; benim kadehime elma suyu koymuşlar. Herhalde Sayın Başbakan’ın kadehindeki şampanyaydı.
ERDOĞAN: Benimki elma suyu. Bana işlemez.

TACİKİSTAN Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov onuruna Çankaya Köşkü’nde verilen akşam yemeğinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Ankara’yı ısıtan kahkahalarına, Baykal’ın, Erdoğan’ın kadehine şampanya konduğu yönündeki şüphesi neden oldu.

Yemekte, önce Sezer konuştu ve tamamlayınca kadeh tokuşturuldu. Ardından Rahmanov söz aldı ve bitiminde kadehler yeniden, "Şerefe" diye kaldırıldı. Bu seremoniden sonra herkes yerine oturdu.

Zirvenin tepesindeki üç isim de yerlerine oturup, peçetelerini önlerine koyarken, Baykal, böylesi yemeklerde masaya elma suyu ile dolu bir kadeh koyulduğunu bildiği için Sezer ve Erdoğan’ın duyacağı şekilde espriyi patlattı: "Anlayamadım; benim kadehime elma suyu koymuşlar. Burada bir tane elma suyu konmuş kadeh bulunduğuna göre, herhalde Sayın Başbakan’ın kadehindeki şampanyaydı."

Bu sözler üçlünün kahkahalarına neden olurken, Erdoğan da yanıtı vermekte gecikmedi:

"Benimki elma suyuydu. Bu bana işlemez."

Kahkahalar ikinci kez patlarken, Baykal yine de gülerek şüphesini, "Valla benimki de gerçekten elma suyuydu. Anlayamadım bu işi" sözleriyle sürdürdü. Sezer’in, ev sahibi olmasına karşın, muhalefet ve iktidar liderleri arasındaki bu esprili konuşmada tarafsız kalması, sadece kahkahalara eşlik etmekle yetinmesi dikkat çekti.

Baykal’ın esprili iddiasına karşın, yemeği izleyen ve fotoğrafı çeken Hürriyet’in Başbakanlık Muhabiri Hasan Tüfekçi, şunları söyledi: "Başbakan’ın kadehine, kendisinin hemen arkasında duran bir masanın üstündeki küçük bir sürahiden elma suyu kondu. Yani Başbakan’ın kadehi şampanya şişesinden değil, elma suyu dolu olan o sürahiden dolduruldu ve görevliler sürahiyi bu işlemden sonra yine aynı masanın üstüne koydular."

Bileyir Cek Sitrov Vestmakot

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün AB Büyükelçileri ile Başbakanlık Konutu’nda öğle yemeğinde biraraya geldi. Erdoğan için hazırlanan konuşma metninde, İngiltere Başbakanı Tony Blair, Dışişleri Bakanı Jack Straw ve Ankara Büyükelçisi Peter Westmacott’un da isimleri de vardı. Telaffuzda sıkıntı yaşamaması için İngilizce isimlerin yanında Türkçe nasıl okunduğu yazıldı. Buna göre, isimler şu hale geldi: Toni Bileyir, Cek Sitrov, Vestmakot.

Hürriyet muhabiri: Gördüm elma suyuydu

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov onuruna Çankaya Köşkü’nde verdiği akşam yemeği, Başbakan Tayyip Erdoğan ile anamuhalefet partisi başkanı CHP Lideri Deniz Baykal’ın, şampanya-elmasuyu esprileriyle kahkahaya boğuldu. İki lider hem şerefe kadeh kaldırdı, hem de bu konuda birbirlerini iğnelemekten geri kalmadılar. Hürriyet muhabiri Hasan Tüfekçi, "Ben gördüm. Görevliler Başbakan’ın kadehine elma suyu koydu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!