Kadın da kurban kesebilir

Güncelleme Tarihi:

Kadın da kurban kesebilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:00

Diyanet İşleri Başkanlığı kadınların da kurban kesebileceğini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurul Üyesi Doktor Muhlis Akan, "Kadınlarımızın, yeterli ehliyete sahip olmaları; duygusal davranmayacaklarına ilişkin kendilerine güvenleri olması halinde, kurban kesmelerinde hiç bir dini sakınca bulunmamaktadır" diye konuştu.

Akan, "Hayvan kesiminde, bu işlemi yapacak kişinin akıl ve temyiz gücüne sahip, Müslüman olmasının dışında bir şart bulunmamaktadır Bu şartları taşıyan kişi kadın olsun, erkek olsun kurban kesebilir" dedi.

HAYVAN HAKLARI

Başkanlık, hayvanların İslami değerlere uygun bir şekilde, strese sokmadan ve acı çektirmeden maksimun 30 saniye içinde kesiminin gerçekleştirilmesi; hayvan haklarına saygılı bir biçimde davranılmasının sağlanması yönündeki uyarılarını arttıracak. Bu kapsamda tüm hafta boyunca camilerde konuyla ilgili hutbe ve vaazlar verilecek. Özellikle, kurban kesiminin bayramın diğer günlerinde de yapılabileceği hatırlatılarak, bayramın ilk günü yaşanan yığılmanın önüne geçilmesine çalışılacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!