Bir masonun evrak-ı metrukesi müzayededen geri çekildi

Güncelleme Tarihi:

Bir masonun evrak-ı metrukesi müzayededen geri çekildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2005 00:00

Ünlü sahaf ve yayınevi Simurg tarafından "Bir Masonun Evrak-ı Metrukesi" temasıyla düzenlenen üçüncü müzayedede, ilk kez kataloğa konulan bazı eserler geri çekildi. Simurg Kitap ve Yayınevi’nin sahibi İbrahim Yılmaz, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün dün yayımlanan müzayedeyle ilgili yazısının bir yanlış anlaşılmaya yol açtığını söyledi.

Özkök’ün, Tarkan ve Pekos Bill ciltleri dahil katalogda yer alan bütün eserleri üst düzey masonlardan Aydın Bilge’ye aitmiş gibi algılamasına, Bilge Ailesi’nin tepki gösterdiğini belirten İbrahim Yılmaz, devreye avukatların girdiğini söyledi. Yasal açıdan hiçbir sakınca olmamakla birlikte böyle bir tartışmaya girmek istemediğini vurgulayan Yılmaz, bu nedenle Aydın Bilge’ye ait Sevgi Locası’yla ilgili bütün eserleri müzayededen çektiğini ve bundan sonra da asla satmayacağını ifade etti.

Bilge Ailesi adına müzayedeyi izlemeye gelen Avukat Armağan Güner, ailenin gelişmelerden Ertuğrul Özkök’ün yazısından sonra haberdar olduğunu belirtti. Satış yapılması durumunda müdahale edeceğini ifade eden Armağan Güner, Yılmaz’ın açıklamaları üzerine salondan ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!