Bir kritik ziyaret daha

Güncelleme Tarihi:

Bir kritik ziyaret daha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2005 00:00

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Porter Goss ve FBI Başkanı Robert Mueller’in ardından Ankara, önümüzdeki hafta önemli bir konuğu daha ağırlamaya hazırlanıyor. İsrail’in yeni Genelkurmay Başkanı Korgeneral Dan Haluz günü birlik ziyaret için Türkiye’ye gelecek.

22 Aralık günü Ankara’da olacak Korgeneral Dan Haluz’un Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’le görüşeceği bildirilirken, programın uygun olması halinde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’le de biraraya gelmesi bekleniyor. Dan Haluz’un, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın İsrail’i hedef alan açıklamalarının ardından Türkiye’yi ziyaret etmesi dikkat çekiyor. Goss ve Mueller’in Ankara’daki temaslarında da İran konusu önemli yer tutmuştu.

Askeri kaynaklar ise Dan Haluz’un ziyaretini iki ülke askeri makamları arasındaki karşılıklı irtibat çerçevesinde değerlendiriyor. İki ülke askeri ilişkilerinin daha da derinleştirilmesi, özellikle de savunma sanayii alanında yeni işbirliği yolları aranmasının gündeme gelmesi bekleniyor. Ziyarette askeri istihbaratla ilgili işbirliği konularının da ele alınmasına kesin gözle bakılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!