‘Turizm’ kurtardı

Güncelleme Tarihi:

‘Turizm’ kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2005 10:05

Tarihi Kızkulesi, Üsküdar Belediye Meclisi’nin aldığı ‘içki ruhsatı verilmeyecek’ yerler arasında,ruhsatı turizm belgeli olduğu için yer almadı. Kızkulesi’nden bir yetkili belediyenin ‘içkili yerler krokisi’ne atıfta bulunarak, ‘Orada Kızkulesi Deniz Restorant’ın adı var. Bizimkiyle karıştırılmasın, o sahildeki bir restoran biz turizm belgeli olduğumuz için bu kapsamda değiliz. Açıldığımızdan beri içki satışı yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz’ dedi.

‘Etrafımızda sokak bulunmadığı için, denizde olduğumuzdan kapsam dışı kalmış olabiliriz esprileri de yapılıyor’ diyen yetkili, ‘Turizm Bakanlığı ile sözleşmemiz devam ediyor, bu sözleşme sürdüğü sürece ruhsatımızın iptaline yönelik bir şey olmaz’ diye konuştu.

Manavgat kırmızı değil turuncu

ANTALYA’nın Manavgat İlçesi Belediye Meclisi, kamuoyuna ‘Kırmızı Sokak Projesi’ olarak yansıyan girişim çerçevesinde içkili yer bölgesi tespiti yaptı. İçkili yer bölgeleri, harita üzerinde kırmızı ile değil turuncu renkle belirlendi. 11 Eylül 2005’te yapılan tespit, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Özaslan tarafından açıklandı. Özaslan,‘Manavgat, turizm bölgesi ve insanlarımızın büyük bölümü turizmden ekmek yiyor. Mümkün olduğunca halkımızı ve esnafımızı rahatsız etmeyecek şekilde, uygun yerleri tespit etmeye çalıştık.’ dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!