36 yaşındaki Klose umut oldu

Güncelleme Tarihi:

36 yaşındaki Klose umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 13:23

Almanya Dünya Şampiyonası'ndaki ikinci maçında Gana'nın elinden zor kurtuldu. Oyuna sonradan giren 36 yaşındaki Klose, Almanya'nın ikinci golünü atarak bir puanı kurtardı: 2-2. Klose bu golle, Dünya Futbol Şampiyonası tarihinde en çok gol atan futbolcu unvanına da ortak oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA, Brezilya'da düzenlenen FİFA 2014 Dünya Kupası ilk maçında Portekiz'i 4-0 yenerek büyük bir sükse yapmıştı. Beş gün sonra çıktığı Gana maçında ise hüsrana uğradı. Beraberliği zor kurtardı. Farklı galip gelme beklentileri boşa çıktı. Ancak bu Almanya kötü oynadığı için değil, aksine Gana çok istekli ve başarılı olduğu içindi. Afrikalı yıldızlar yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendirse hem gruptan çıkma şanslarını artıracaklardı, hem de 2010 yılında Güney Afrika'daki şampiyonadaki yenilginin rövanşını alacaklardı. Ancak olmadı. Hesabı Polonya kökenli Alman milli 36 yaşındaki Miroslav Klose bozdu.

45 DAKİKADA DÖRT GOL
Brezilya'nın Fortaleza kentinde uzatmalarla birlikte maç 93 dakika oynandı. Her dakikası çekişmeli geçti. Özellikle ikinci yarısı 30 dereceyi aşan sıcağa rağmen inanılmaz yüksek tempolu geçti. İkinci 45 dakika iki takım da adeta ringe çıkmış boksör gibiydi. Her an ikisinden biri nakavt olacak gibiydi. Nitekim, bu yarıya dört gol sığdı. 51. dakikada biraz da şansın yardımıyla Götze Almanya'yı 1-0 öne geçirdi. 54. dakikada Ayew durumu 1-1 yaptı. 63. dakikada Gyan, Gana'yı 2-1 öne geçirdi. 71. dakikada Klose, skoru 2-2 yapan golü attı. 20 milyon kişiyi maçı televizyondan izledi.

Haberin Devamı

MİRO HESAPTA YOKTU
Gana üç puana daha yakındı. Ancak onların hesabını 36 yaşındaki Polonya kökenli Miroslav Klose bozdu. Joachim Löw, milli takımda, yardımcı antrenörlüğü dönemi de dahil çalıştığı günden beri en çok güvendiği isim Miro lakaplı Klose. Her durumda bu futbolcuyu milli takıma çağırdı. İtalya'da sakatlık dönemi geçiren ve sezonu sadece dört golle tamamlamasına ve 36 yaşında olmasına bakmaksızın ona güvendiğini bir kez daha gösterdi. Milli takıma onu almakla ne kadar doğru yaptığını da Gana maçında herkes gördü. Klose oyuna girdikten iki dakika sonra beraberlik golünü attı. Galibiyet golünü de şansız bir şekilde kaçırdı. Bu gol Almanya'ya bir puan getirdi. Klose bu golle, oynadığı dört ayrı dünya kupasında attığı gol sayısını 15'e çıkartarak en çok gol atan futbolcu unvanına ortak oldu. Bir gol daha atsa Ronaldo'yu sollayıp unvanı tek başına taşıyacak.

Haberin Devamı

MÜLLER KORKUTTU
Maçın son saniyesinde gelişen Almanya atağında sakatlanan Thomas Müller, endişe yarattı. Müller son saniyede yapılan ortaya Boye ile birlikte yükseldi. Topa vurmak isterken kafasıyla Boye'nin omuzuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle kaşı yırtıldı. Bir süre yerden kalkamayan Müller'in kaşına soyunma odasında dikiş atıldı. Müller'in Amerika ile 26 Haziran Perşembe günkü maçta oynayacağı açıklandı.

KARDEŞİ YERİNE MESUT'A SARILDI
Almanya ile Gana arasındaki maç iki kardeşin farklı milli takımlarda oynaması açısından da ilgi çekiciydi. Alman milli Jerome Boateng, babasının ülkesine karşı annesinin ülkesinin milli formasını giydi. Abisi Kevin Boaetng ise annesinin ülkesinin milli takımına karşı babasının ülkesinin milli formasıyla mücadele etti. Kevin Boateng ile Jerome Boateng maçtan önce sadece el çakarak birbirine başarılar diledi. Kevin maç öncesi kardeşiyle mesafeli dururken, Mesut Özil ile daha yakındı. İkili birbirlerine sarıldılar. İki kardeş maç boyunca üç kez ikili mücadeleye girdi. Üçünü de Jerome Boateng kazandı. Jerome Boateng kasındaki problem nedeniyle devrede soyunma odasında kaldı. Kevin ise 53. dakikada oyundan çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!