O fotoğraf kabul edilemez, bir yol kazası

Güncelleme Tarihi:

O fotoğraf kabul edilemez, bir yol kazası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2005 00:00

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, dün akşam Ahmet Hakan’ın hazırlayıp sunduğu CNN’deki ‘Tarafsız Bölge’ programına katıldı. Şener, Samsun’da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın eşinin ayrı masalarda yemek yediği yankı yaratan fotoğrafla ilgili görüşlerini ‘Bu bir yol kazası’ diye açıkladı.

Şener konuyla ilgili soruya ‘Bu çok sevimsiz bir fotoğraf. Sevimsiz olduğunu söyleyebilirim. Bu bir yol kazasıdır. Bunu bir yol kazası olarak kabul edelim. Ancak devlet protokolü gereği valinin eşinin, bakan eşinin yanında olması gerekirdi. Bunu yadırgadım. Bu fotoğrafın kabul edilebilir bir tarafı yok. Ben de ilk gördüğümde sevimsiz buldum’ diye yanıt verdi.

İÇKİ İÇİLEN ORTAMI YADIRGAMAM

Şener ‘Siz insanların içki içmelerinden rahatsız olur musuz?’ sorusuna, ‘Hayır, hiç rahatsız olmam, beni rahatsız etmez. İçki içilen ortamlarda bulundum, hiç yadırgamadım’ yanıtını verdi.

Ankara Üniversitesi ile Şarap Üreticileri Derneği’nin birlikte düzenledikleri bir programa davet edildiğini söyleyen Şener, ‘Ben hayatımda hiçbir zaman bu tür ortamlardan kaçınmadım. Asistanlığımda, meslek hayatımda sürekli olarak arkadaşlarla buluşur, sohbet ederdik. Sohbet esnasında içilirdi, biz içmezdik ama arkadaşlarımız içerdi. Bu ortamları içerisinde bugüne geldiğim için hiçbir zaman yadırgamadım. İlk araştırma görevliliğim Bolu’da başladı. Öğretim üyesi arkadaşlarımızla gece orda kaldığımız zamanlarda bir lokantaya giderdik, genellikle içkili bir lokanta olurdu orası. Sohbet koyulaştıkça sigaralar yakılır, şaraplar içilirdi. O sohbetlerde ben sigaraya başladım. Ama bira dahil hiç bir alkolün tadını bilmiyorum.’ dedi.

Şener, ‘Hükümet niçin içkili işyerlerini belli bu bölgeye topluyor’ sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

‘Alkolünü kendi ortamında almak isteyenler var, uzak durmak isteyenler var. AK Parti denildiğinde bu ikinci kesimi algılıyor insanlar. Bununla da ilgili bir düzenleme yapıldığında hemen bir tedirginlik ortaya çıkıyor. Bir başka siyasal iktidar yapıyor olsaydı, benzer bir algılama ortaya çıkmayabilirdi.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!