Hırsızlıktan vazgeçmem

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlıktan vazgeçmem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2005 00:00

Etiler’de Prof. Dr. Erol Uçer ile eşi Aysel Uçer’in 24 bin dolar ve 10 bin dolarlık mücevher bulunan çantasını çalan 8 yaşındaki P.B, Tarabya’da çetesiyle hırsızlık yaparken yakalandı. Çocukları otomobille ‘iş mekanlarına’ taşıyan İbrahim Gür ile 3 çocuk, kaçmayı başardı. P.B, emniyetten çıkışta gazetecilere hırsızlıktan vazgeçmeyeceğini açıkladı ve ‘Yine yapacağım, okula gitmek istemiyorum’ dedi.

TÜRK Amerikan Dernekleri’nin kurucularından Michigan Üniversitesi’nde öğretim üyesi, Psikiyatrist, Prof. Dr. Erol Uçer ile eşi Aysel Uçer, Moskova’da bulunan çocuklarını ziyarete gittiler. Bayram öncesi Türkiye’ye dönen çift, havalimanından bindikleri taksi ile Akatlar Maya Sitesi’ndeki evlerine geldiler. Uçer çifti, taksiden indiğinde, yaşları 8 ile 15 arasında değişen 2’si kız 3 çocuk etraflarını sardı. Çocuklar, çiftin içinde 34 bin dolar değerinde döviz ve ziynet eşyası bulunan çantasını çaldılar.

BAKAN DEVREYE GİRDİ

Levent Polis Merkezi arşivinden hırsız çocukları teşhis eden Prof. Erol Uçer’e polis memurları, ‘Bu çocukları en az 70 kez yakaladık. Hepsinde de serbest kaldılar. Bunlar Kasımpaşa’da oturur. Sürekli ev değiştirirler. Şimdi savcıya gitsek, ne savcıyı bulabiliriz, ne de arama izni alabiliriz’ dediler.

Erol Uçer’in 5 gündür polisin savcılıktan izin almak için beklediği açıklaması gazetelere yansıyınca Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in talebi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin devreye girerek Prof. Uçer ile görüştü. Başsavcı Engin’in yaptığı araştırma sonunda, İstanbul polisinin savcılığa hırsız çocukların evlerinin aranmasına ilişkin bir talepte bulunmadığı ortaya çıktı.

GÜVENLİK YAKALADI

Prof. Dr. Erol Uçer ile eşi Aysel Uçer’in, Etiler Maya Sitesi’nde çantasını çalan çocuk çetesi, Tarabya’daki Nurol Sitesi’nde dün aynı yöntemle hırsızlık yapmak isterken, site güvenliği tarafından fark edildi. 8 yaşındaki P.B. yakalanırken, kızkardeşi N.B. ile bir kız ve bir erkek çocuk kendilerini siteye otomobille getiren İbrahim Gür ile birlikte kaçmayı başardı. Olay yerinde otomobili bırakarak çocuklarla birlikte yaya olarak kaçan İbrahim Gür’ün Emniyet’te 127 suçtan kaydı bulundu. P.B. site güvenliği tarafından Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Okumak istemiyorum

ANNESİ DE CEZAEVİNDE

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, P.B’yi gözaltında tutulduğu Çocuk Şube Müdürlüğü’nden getirterek makamında görüştü. Cerrah, P.B’ye bir daha hırsızlık yapmaması için nasihatte bulundu. P.B’nin de bu nasihatin ardından Cerrah’ın elini öptüğü bildirildi. P.B, görüşme sonrası Emniyet’ten iki kadın polis eşliğinde tekrar şubeye götürüldü. Bu sırada basın mensuplarının ‘Bir daha hırsızlık yapacak mısın?’ sorusuna P.B, ‘Evet yine yapacağım’ derken, ‘Okula gitmek istiyor musun?’ sorusuna cevaben ‘Hayır gitmek istemiyorum’ diye karşılık verdi. TCK’ya göre 12 yaşını doldurmadığı için P.B. hakkında kovuşturma açılamıyor.

P.B’nin annesi N.B’nin de hırsızlık suçundan cezaevinde olduğu belirtildi. P.B’nin Emniyet’teki işlemlerinin ardından Çocuk Yetiştirme Yurdu’na gönderileceği, bir psikolog tarafından psikolojik destek verileceği ifade edildi. Bu arada, Mecidiyeköy’de İngiliz vatandaşı Moe Kassamali ve eşinin çantasını çalan hırsızların da P.B’nin içinde bulunduğu çocuk çetesi olduğu öne sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!