350 kişilik ‘mağara’da 3 milyon kişiye çaldı

Güncelleme Tarihi:

350 kişilik ‘mağara’da 3 milyon kişiye çaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

EFSANEVİ İngiliz müzik grubu Beatles'ın üyelerinden Paul McCartney, grubun adının ilk duyulduğu yer olan Cavern Kulüp'te (Mağara Kulüp), 40 dakika süren bir konser verdi. 350 kişi kapasiteli salondaki konseri, İnternet aracılığıyla 3 milyon kişi canlı olarak izledi.

McCartney, en son 1963 yılında sahneye çıktığı kulüpte, ‘Cavern’e hoş geldiniz. Uzun zaman oldu. Geri dönmek mükemmel' dedikten sonra ‘Honey Hush’ adlı parçayla konserine başladı.

Ünlü sanatçı, 281'inci defa sahne aldığı kulüpteki konserinde beklenilenin aksine klasikleşmiş hit parçalara yer vermedi. McCartney, Beatles'dan sadece ‘I Saw Her Standing There’i söyledi.

McCartney ve Pink Floyd'dan Dave Gilmour ile Deep Purple'dan Ian Pace'dan oluşan orkestrası, Elvis Presley, Little Richard ve Chuck Berry'nin parçalarının yanı sıra McCartney'in bu tür eski rock and roll hitlerinden oluşturduğu yeni albümü ‘‘Run Devil Run’’dan parçalar seslendirdiler.

McCartney, konser sırasında Cavern'i 60'lı yıllara göre değişmiş olarak bulduğunu söyledi. Cavern'in 1973 yılında yıkıldığı ve 1980 yılında yeniden inşa edildiği bildiriliyor. İngiliz sanatçıyı kulüp içinde 300, soğuk havaya rağmen, Liverpool'un Chavasse Park'ında kurulan dev ekrandan 12 bin kişinin canlı olarak izlediği kaydedildi.

Paul McCartney'in konserini internette 3 milyon kişinin izledi. Bazı internet kullanıcılarının siteye girmekte zorluk çektikleri belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!