34'üncü yılda Mozart anısına

Güncelleme Tarihi:

34üncü yılda Mozart anısına
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2006 10:45

İstanbul'da festival mevsimi başladı. Bu yıl 34'üncü kez düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Müzik Festivali 8 ile 24 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor. Ana teması “Doğumunun 250. Yılında Mozart” olarak belirlenen festivale katılan sanatçı ve toplulukların programlarında ağırlıklı olarak Mozart'ın eserleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın dört bir yannından 1000'i aşkın sanatçıyı ağırlayacak olan festivalin sürpriz konuklarından biri ünlü mezzosoprano Cecilia Bartoli. Aya İrini'nin tarihi atmosferinde sahne alacak olan Bartoli'ye Gottfried Von Der Goltz yönetimindeki Freiburg Barok Orkestrası eşlik edecek.

34. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali temasını, ünlü besteci Mozart’ın doğumunun 250. yılı olması dolayısıyla “Doğumunun 250. Yılında Mozart” olarak belirledi. Mozart, bu yıl yapıtlarını seslendiren topluluk ve sanatçılar tarafından tüm dünyayla birlikte İstanbul Müzik Festivali’nde de kendini hissettirecek.

CHICK COREA'DAN MOZART'A ÖZEL

Festivalin özel etkinlikerinden biri de ünlü caz piyanisti Chick Corea'nın Bayerische Kammerphilharmonie ile birlikte gerçekleştiridği In the Spirit of Mozart adlı projesi. Sanatçı müziğinin en büyük esin kaynakları arasında gösterdiği Mozart’ın 24. Piyano Konçertosu’nun özel bir düzenlemesi ve kendi bestesini seslendirecek.

Haberin Devamı

İstanbul Müzik Festivali’nin programında Fransız Hükümeti ve Türkiye’deki Fransız Kültür Merkezleri’nin desteğiyle gerçekleşen Fransız Baharı kapsamında yer alan ünlü Fransız barok orkestrası Les Arts Florissants, çağdaş ve klasik Fransız bestecilerin eserlerini seslendirecekler.

İstanbul Müzik Festivali’nin Mozart’ın yapıtlarını yorumlayacak olan seçkin konuklarının arasında Basel Oda Orkestrası, Hélène Grimaud, Maria João Pires, Hüseyin Sermet, Julian Rachlin, La Petite Bande ve Tabea Zimmermann gibi isimler yer alıyor.  Festival ayrıca Cecilia Bartoli ve Freiburg Barok Orkestrası ile izleyicilerine çok özel akşamlar yaşatacak.

Bu yılın bir diğer özelliği de 1996 yılından bu yana sahnelenmeyen ve bir festival klasiği haline gelmiş olan, Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” operasının Yekta Kara tarafından Topkapı Sarayı’nda sahneye konacak olan modern yorumu olacak.

İzleyicilerini kentin altı değişik köşesindeki mekanlarda ağırlayacak olan İstanbul Müzik Festivali’ne bu yıl Aya İrini Müzesi, Darphane-i Amire Binaları, Yıldız Sarayı Tiyatrosu, Arkeoloji Müzesi, İşSanat Konser Salonu ve Topkapı Sarayı ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

FESTİVAL BİLETLERİ
   
34. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin biletleri 22 Nisan  saat 11.00’den itibaren Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve Atatürk Kültür Merkezi gişesinden (Ana Gişe) satışa sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!