Son kale de düşüyor Ankara Büyükşehir

Güncelleme Tarihi:

Son kale de düşüyor Ankara Büyükşehir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2005 17:20

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentteki AKP’li belediyelerin elinde içki içilebilen son sosyal tesis olan Gençlik Parkı’nda da alkolü yasaklamak üzere harekete geçti. Gençlik Parkı’nın, geçirdiği tadilattan sonra 29 Ekim 2006 günü yapılacak açılışında alkole kapıları kapatılacak.

CUMHURİYET’in ilk eserlerinden olan Ankara’daki Gençlik Parkı’nı tadilata alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, parktaki içkili lokantaları kaldırıyor. Gençlik Parkı’nın da alkol yasağı içine alınmasından sonra Ankara’da AKP’li belediyelere ait olup içki içilebilen hiçbir sosyal tesis ve park kalmayacak.

YASAK TABELASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin halka açık Mogan Gölü rekreasyon alanında içki yasağı olduğunu dev bir pankartla duyurmasının ardından, gözler Başkent’teki AKP’li belediyelerin içki yasağına çevrildi. Hürriyet, AKP’li belediyelerin içki yasağını tüm Türkiye çapında araştırırken, Başkent’ten etkili bir yasak haberi daha geldi.

Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli tanıklarından, Ankara’nın, tarihi Ulus Semti’nde bulunan içkili lokanta ve gazinolar, parkın tadilattan sonra açılışının yapılacağı 29 Ekim 2006 tarihinden itibaren kapatılacak. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Keçiören, Yenimahalle, Altındağ, Mamak, Etimesgut, Sincan ve Gölbaşı belediyeleri de sosyal tesislerinde ya da belediyeye ait halka açık mekanlarda içki yasağını uyguluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin milyonlarca metrekarelik alana sahip dev rekreasyon alanları Mogan Parkı, Altınpark, Göksu Parkı, Harikalar Diyarı, Mavi Göl de içki yasağı uygulanıyor. Bu parkların girişlerine de ‘içki içmek yasaktır’ tabelaları asılıyor.

GÖKÇEK FARKI
/images/100/0x0/55ea697ef018fbb8f87e3541


Tadilatla açılan Göksu Parkı, Mavigöl ile CHP’den devralınan Altınpark’ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminden önce alkol alınabiliyordu. Şu anda parklarda ANFA adlı belediyenin şirketi güvenliği sağlarken, içki içen yurttaşlar parklardan dışarıya çıkmaya davet ediliyor.

Su ve şerbet satılacak

Gençlik Parkı’nda alkolün yasaklanması her yönden dikkat çekici. Parkta alkolün yasaklanması ile başkentte CHP’li Çankaya Belediyesi dışında hiçbir belediyenin içkili sosyal tesisi kalmayacak. Tesislerde su, meşrubat ve şerbet satılabilecek. Çankaya ilçesi dışında tüm merkez belediyeleri elinde tutan AKP’nin sosyal tesis ve parklardaki alkol yasaklaması yüzde yüz oranına erişecek.

1 yıl önce: Yasaklarım

GENÇLİK Parkı’nda içki yasağı konulacağını 16 Ağustos 2004 tarihinde Hürriyet Ankara’ya açıklayan AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu defa detay vermedi. Konuyu ancak televizyon ekranlarında tartışacağını ifade eden Gökçek, ‘Alkol yasağı ile ilgili gazetelere demeç vermeyeceğim’ dedi. Gökçek, yaklaşık bir yıl önce, Gençlik Parkı’nda uygulanacak alkol yasağı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: ‘Artık bu bilinen bir gerçek ki, aileler bir saatten sonra oraya (Gençlik Parkı) giremiyor. Neden giremiyorlar? Çünkü orada bol miktarda alkol satan yerler var. O alkol satan yerler bir anda oranın havasını değiştiriyor. O havaya uygun olarak da parka, bir hayli üzülerek söylüyorum; sarhoş ve uyuşturucu kullananlar geliyor. Bunlar olduğu sürece orası kullanılmaz. Parkı aileye yönelik hale getirmemiz gerekiyor. Bu nedenle de çalışmamız bittikten sonra parkta içki satışını yasaklayacağız.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!