33 sanatçı takıyı yorumluyor

Güncelleme Tarihi:

33 sanatçı takıyı yorumluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Borusan Sanat Galerisi'nde bugün açılan ve 22 Ocak'a kadar görülebilecek ‘‘Ruh ve Beden İçin Çoğaltmalar'' sergisinde 33 sanatçının özgün takı tasarımları yer alıyor.

İnsanın geçmişten bugüne, ruhundaki zenginliği bedenine taktığı nesnelerle dışa vurması ve diğerlerinin ‘‘bakış''ını çekmek için bedenini süsleme çabasını konu edinen sergideki yapıtlar, farklı alanlardan yaratıcılık ve tasarım deneyimlerine sahip olan tanınmış mimar, tasarımıcı ve sanatçılar tarafından üretildi.

Sergide Behiç Ak, Erdağ Aksel, Ani Çelik Arevyan, Selda Asal, Gökhan Avcıoğlu, Elif Ayiter, Yılmaz Aysan, Ayşe Birsel, Selim Birsel, Canan Bozbağ, Naz Böke, Ali Cindoruk, Clio, Selçuk Demirel, Osman Dinç, İsmet Doğan, Alev Ebüzziya, İnvi Eviner, Genco Gülan, Cengiz Kabaoğlu, Gülsün Karamustafa, Serhat Kiraz, Komet, Hakan Ezer, Defne Koz, Murat Morova, Koray-Beril Özgen, Aziz Sarıyer, Nevzat Sayın, Reşit Soley, Hale Tenger ve Canan Tolon'un yapıtları bulunuyor.

‘‘Ruh ve Beden İçin Çoğaltmalar''da yer alan takı tasarımlarının uygulamaları Ela Cindoruk ve Nazan Pak tarafından gerçekleştirildi. Sanatçıların imzalarını taşıyan bu yapıtların her birinden 10'ar adet üretildi.

‘‘Ruh ve Beden İçin Çoğaltmalar'', sanatçıların yaratıcılık ve tasarım serüvenlerini ‘‘mücevher/takı''da yoğunlaştırıyor. Ayrıca günümüz kadını ve erkeği için vazgeçilmez bir ‘‘kimlik'' aksesuvarı olan süsleme nesnelerinin ortaya çıkış sürecindeki düşünsel boyutu da gündeme getiriyor. Borusan Sanat Galerisi bu sergiyle ‘‘Türkiye'deki tasarım olgusunun tanıtılması'' ilkesi doğrultusunda bir örnek oluşturmayı amaçlıyor.

Borusan Sanat Galerisi, İstiklal Cad. No: 421-423, Tünel-Beyoğlu. Tel: (0212) 292 06 55. (Sergi mekanı pazar ve pazartesi dışında her gün 10.30-19.00 saatleri arası açık).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!