32’nci Gün’ün kitabı yazıldı

Güncelleme Tarihi:

32’nci Gün’ün kitabı yazıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Televizyonlarda 15 yıldır izlenen ‘‘32'nci Gün’’ programı, Gökmen Karadağ'ın kaleminden ‘‘Fay Hattında 15 Yıl’’ ismiyle kitap haline getirildi. BRT'de ‘‘Güne Bakış’’ programını sunan kitabın yazarı Gökmen Karadağ, yüksek lisans tezi için araştırma konusu olarak insanların en çok haber aldıkları haber programlarından birini incelemeyi uygun bulduğunu belirterek 32'nci Gün'ü seçmesinin nedenini şöyle açıkladı:

‘‘32'nci Gün programı çok uzun soluklu bir program. Tabu sayılabilecek birçok konuyu incelemiş, gazeteciler için ulaşılmaz gözüyle görülen bir dönemde dünya liderlerini ekranlara taşımış, çok tartışılmış ve çok tepki almış bir program. Bu sebeple 32'nci Gün'ü seçtim.’’

Karadağ, programın yayınlandığı 15 yıl boyunca incelediği konuların toplumun her kesiminden tepki aldığını vurgulayarak kitapta bu tepkilerin nedenlerinin de araştırıldığını söyledi. 32'nci Gün programında yayınlanan iç, dış ve uluslararası politika, savaş, terör, ülkeler, skandallar, ekonomi, spor, çevre, sağlık, kültür- sanat, Türkiye ve dünya tarihi ile ilgili konuların habercilik kriterleri karşısındaki durumunu irdeleyen kitap, haberleri hazırlayan muhabirlerin karşılaştıkları sorunlar karşısındaki davranışlarını da inceliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!