32,5 yıllık mahkumiyet sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

32,5 yıllık mahkumiyet sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2013 13:12

12 Eylül’ün sembol siyasi mahkumlarından Tahir Canan, 4. yargı paketi kapsamında tahliye olacak. Türkiye’nin en uzun süre cezaevinde kalan mahkumu olan Canan’ın birkaç saat içinde serbest kalması bekleniyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/563da66ef018fb32c8ef4e92
Canan’ın oğlu İlhan Canan, annesi, kardeşleri ve yakınlarıyla birlikte babasının kaldığı Bandırma M Tipi Cezaevi'ne gidiyor. İlhan Canan, Hürriyet’e, “Avukatımız, 4. yargı paketi yürürlüğe girmeden son hüküm veren Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak tahliye talebinde bulunmuştu. Mahkemenin kısa süre içinde infazının yanmasına ilişkin kararı kaldırarak babamın 32,5 yıllık mahkumiyetinin sona ermesini bekliyoruz. Avukatın, Gaziantep’ten birkaç saat içinde bu kararı almasını bekliyoruz. Biz de bütün yakınları olarak cezaevi kapısında olacağız. Babamı alıp birlikte Gebze’deki evimize döneceğiz” dedi.

Haberin Devamı

32,5 yıllık mahkumiyet sona eriyor

Tahir Canan'ın yıllar önce cezaevinde oğlu ile çekilen bir fotoğrafı

''SON ANDA AKSİLİK ÇIKAR MI DİYE KORKUYORUM''

30 yıldır Samsun'da cezaevinde bulunan Hasan Gülbahar'ın kızkardeşi Sema Gülbahar da Samsun'a gitti. Sema Gülbahar, ''Çok mutluyum. Ne yerdeyiz, ne gökteyiz. Hala acaba son anda bir aksilik çıkar, ağabeyimi tahliye etmezler mi diye korkuyorum. Ağabeyimi alıp Mersin'de bizi bekleyen annemizin yanına döneceğiz'' dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!