Devletin gücü kaçak bina yıkımına yetmedi

Güncelleme Tarihi:

Devletin gücü kaçak bina yıkımına yetmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2005 12:42

İstanbul Avcılar'da belediye ekipleri kaçak olarak yapılan 15 binadan sadece birini yıkabildi.

Haberin Devamı

Avcılar'da Hazine arazisi üzerine kaçak olarak yapılan 15 binadan sadece birini yıkabilen belediye ekipleri, olaylar nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldı.
  
Firuzköy Yeşilkent Mahallesi Fatih Caddesi'nde Hazine arazisi üzerine yapılan 15 binayı yıkmak için bölgeye gelen belediye ekipleri, yaklaşık 2 bin kişinin taşlı saldırısı nedeniyle sadece cadde üzerindeki bir binanın yıkımını gerçekleştirebildi.
  
Polisin panzer desteğiyle tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahalesine rağmen grubun taşlamayı sürdürdüğü belediye ekipleri, çalışmaları durdurmak zorunda kaldı.
  
Belediye ekipleri caddenin başına kadar geri çekilirken, polis yetkilileri de megafonla uyarılarda bulunduğu grubu sakinleştirmeye çalıştı.
  
TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Olaylar sırasında, gruptan bazı kişilerin polis panzerleri önüne oturarak yıkımı engellemeye çalıştığı, cadde boyunca polisin kurduğu barikatları aşarak caddenin sonuna kadar yürüdükleri, topladıkları malzemeleri ateşe verdikleri ve bazılarının da Türk bayrağı açtığı gözlendi.
  
“Yeşilkent bizimdir bizim kalacak” ve “Başkan istifa” şeklinde sloganlar atan grup, alkışlarla protesto ettikleri belediye ekipleri ve polisin üzerine taş atmayı sürdürdü.
  
MADDİ HASAR

Olaylarda, çok sayıda belediye aracı ve Yeşilkent Mahalle Muhtarlığı binası zarar gördü. Taş isabet eden güvenlik görevlilerinden 5'inin de hafif şekilde yaralandığı belirtildi.
  
Bu arada gruptan bazı kişiler, bölgedeki binaların Hazine arazisi üzerinde olmadığını, belediyenin kendilerine her türlü altyapı hizmetini verdiğini ve kaçak yapılarından dolayı daha önce verilen para cezasını da ödediklerini iddia etti.
  
Belediye ekiplerinin Yeşilkent Mahallesi'nde 29 Mart 2005 tarihinde gerçekleştirmek istediği yıkım da yine engellemeler sonucu ertelenmişti.

 

Haberin Devamı

YIKIMI ENGELLEYEN GRUP, EKİPLERİN ÇEKİLMESİYLE DAĞILDI

 

Kaçak olarak yapılan 15 binanın yıkımını engelleyen grup, polis ve belediye ekiplerinin bölgeden çekilmesiyle dağıldı.

  

Belediye ekiplerini engelledikten sonra Avcılar Belediyesi'ne yürümek isteyen grup, barikat oluşturan polislerce durduruldu. Yaklaşık 1 saat boyunca slogan atarak bekleyen grup, polis yetkililerinin çabaları sonucu dağılmaları konusunda ikna oldu.

  

Grup, önce belediye, ardından da polis ekiplerinin bölgeden uzaklaşmasıyla dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!