Allah için Elif’i Mustafa’ya ver

Güncelleme Tarihi:

Allah için Elif’i Mustafa’ya ver
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2015 14:58

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in, önceki gün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında açıkladığı, Barış Mitingi’nde 102 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan canlı bomba Yunus Emre Alagöz ile kardeşi Yusuf Alagöz’ün telefon dinlemelerinde ilginç detaylar dikkat çekti. Temmuz ayındaki Suruç patlamasından üç ay önce, 15 Mayıs 2015’te yapılan bir telefon görüşmesinde Ankara bombacısı Alagöz’ün, küçük kardeşi Yusuf Alagöz ile yaptığı konuşmada saldırıların ipuçları yer alıyor, “Belki bu seninle son görüşmemiz, hem Abdurrahman’ın (Suruç bombacısı olan kardeş) hem benim inşallah” sözleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Erdem’in dağıttığı tapelerde Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın kardeşiyle görüşmesi şöyle devam ediyor:

BELKİ SON GÖRÜŞMEMİZ

Yunus Emre Alagöz: Yusuf bu belki seninle son görüşmemiz, Allahu alem. Muhtemelen son görüşmemiz. Hem Abdurrahman’ın hem benim inşallah. Tamam, dedim bi arayayım. Görüşeyim, inşallah, Allah için sana vasiyetim yani, aileye sahip çık Yusuf. Vallahi onları pisliğin içinde bırakma ne sen kendin ne de onları bırak Allah için. Al buraya gel ben burudayım burda.
Yusuf Alagöz: Ben burdayım, burda.
Yunus Emre: Duyuyon mu?
Yusuf: He buradayım.
Yunus Emre: İnşallah Rabbim hayırlısını verir. Bizler için Allah için Elif’i bizim Mustafa var ya...
Yusuf: Hı.
Yunus Emre: İnşallah ona ver. Tamam bir başkasına verme. Küfürün içine vallahi girer, sen sorumlu olursun. Onların başında sen varsın tamam.
Yusuf: Tamam abi.
Yunus Emre: Ben birazdan arayım son kez, onun da bir sesini duyayım. Allah için Allah onu ıslah etsin. Eğer bu böyle yırtacaksa söyle ona hakkım ona helal değil. Vallahi helal değil. Rabbim hayırlısını versin. Alo?
Yusuf: Ne abi?
Yunus Emre: Tamam Yusuf, valla artık şu dünyalı Allah için bırak kenara. Vallahi hepsi yerin dibine batsın. A’dan Z’ye her şey yerin dibine batsın. Vallahi boş billahi boş. Cennet nimetleri dururken Allah’ın cemalini görmek dururken, vallahi niye böyle şeylerle uğraşasın ki. Hepsi yerin dibine batsın vallahi. Tez elden var oraya, elinden çıkar Allah’ın izniyle gel bu tarafa tamam.
Yusuf: İnşallah abi.
Yunus Emre: Vallahi burası kadar ... bir yer yok. Burası kadar güzel bir yer yok. Daha iki tane kardeşi gömdük tez, hemen gömdük, gittiler abilerine kavuştular. Yeni daha bir saat olmadı. Kendim gömdüm yani kardaş. Allah yolunda param parça olmuşlardı.
Yusuf: Allah kabul etsin inşallah.
Yunus Emre: He vallah, inşallah dua et. Belki bugün belki yarın inşallah hem Abdurrahman hem gideriz inşallah. Allah, inşallah. Bizi sadıklardan eyledi. Rabbim sözlerimizden bizi doğrular inşallah. Vallahi eğer giderse biz boş birşeye gitmeyeceğiz. Rabbimizin mazisine gideceğiz ama sen kendi durumuna üzül. Kendin durumun ayan vallahi. Bunun sonu yok Yusuf. Dünya hayatı bir yere kadar vallahi... Göreceksin dünya hayatı bir yerden sonra hiç... Gözünün önünde giden kardeşlerini görüyom Allahu Ekber, Allah anlıyor, boş ver...

Haberin Devamı

HATIRLAMIYORUM

Haberin Devamı

Suruç saldırısının ardından gözaltına alınan Yusuf Alagöz, bu konuşma kendisine sorulduğu zaman “Ben böyle bir görüşme yaptığımı hatırlamıyorum. Yine Suriye’ye çağırdığını hatırlamıyorum” yanıtını verdiği yine tutanaklara girdi.

Kabahatin belgesi

CHP’li Erdem, hükümet yetkililerinin her fırsatta ‘devletin kabahati yoktur’ dediğini belirterek, elindeki soruşturma dosyasının “Ankara katliamının arkasındaki büyük kabahatin belgesi” olduğunu söyledi. Erdem, istihbarat birimlerinin tüm bu görüşme kayıtlarına sahip olduğunu ancak gerekli işlemi yapmadığını belirterek şöyle konuştu: “Geriye kalan 19 teröristin eylem yapmasını mı bekliyorsunuz? Neden bu konuda körsünüz, sağırsınız? Efendim ‘devletin hiçbir zafiyeti yokmuş’. Bu, millete duyduğunuz nefretin belgesidir. MİT, Emniyet ve İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Bu, göz göre göre gerçekleşmiş katliamdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!