Van’da çatışma: Bir polis şehit

Güncelleme Tarihi:

Van’da çatışma: Bir polis şehit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 22:39

Van'ın kent merkezinde öğle saatlerinde PKK'lılarla çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 1'i de yaralı olarak ele geçirildi. Açılan ilk ateşte göğsünden yaralanan polis memuru Yusuf Diri, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu.

Haberin Devamı

Olay, saat 14.00 sıralarında Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan eski Askerlik Şubesi yakınlarında meydana geldi. Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelendikleri 2 kişiyi takibe aldı. Takip edildiklerini fark eden PKK'lı teröristler, polislere ateş açtı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte polislerden Yusuf Diri, göğsünden ağır yaralandı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ise 1 PKK'lı ölü, 1 PKK'lı da yaralı olarak ele geçirildi.

Van’da çatışma: Bir polis şehit

POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle göğsünden ağır yaralanan polis memuru Yusuf Diri, yakındaki özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli olduğu belirtilen polis Yusuf Diri, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri olayın ardından bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Zırhlı araçlar, çatışmanın yaşandığı Milli Egemenlik Caddesi'ni trafiğe kapatırken, helikopter desteği ile de çevrede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Van’da çatışma: Bir polis şehit

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliği, Milli Egemenlik Caddesi üzerinde yaşanan çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada çatışmada, ölü ele geçirilen teröristin örgütte yönetici düzeyinde olduğu belirtilerek şöyle denildi: 'İlimiz İpekyolu ilçesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile takip ettikleri bölücü terör örgütü mensupları arasında 14 Ekim 2015 günü saat 14.30 sıralarında teröristlerin polislere ateş açması sonucu çıkan çatışmada, örgütte yönetici düzeyinde olan 1 terörist silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirilirken, 1 terörist yaralı olarak yakalanmıştır. Çatışmada ağır yaralanan olay yeri yakınındaki hastaneye kaldırılan Niğde / Bor nüfusuna kayıtlı polis memuru Yusuf Diri ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Çatışma esnasında 2 vatandaşımız da yaralanmış olup tedavileri devam etmektedir. Konuyla ilgili tahkikat sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ŞEHİT POLİS YUSUF DİRİ'NİN NİĞDE'DEKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Van'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Yusuf Diri'nin Niğde'nin Altunhisar İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.
Altunhisar İlçesi'ne bağlı Yakacık Köyü'nde oturan emekli işçi babası Hasan ile üvey annesi Emine Diri'ye acı haberi Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem ile Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt verdi. Oğullarının şehit haberiyle aileyi Erdem ile Kurt teselli etmeye çalıştı.
Baba evine Türk bayrağı asılırken, acı haberi duyan komşuları ve yakınları da eve akın etti. 7 kardeşin en küçüğü olan evli ve 1 çocuk babası Yusuf Diri'nin cenazesinin, yarın memleketinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.


Van’da çatışma: Bir polis şehit

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!