Özel’e hakaretten beraat

Güncelleme Tarihi:

Özel’e hakaretten beraat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 01:07

Eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner, sosyal medya üzerinden eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada beraat etti.

Haberin Devamı

Balyoz davası kararı açıklandıktan sonra tepki amacıyla Donanma Komutanlığı'ndan istifa eden Güner, emekli olduktan sonra 1 Haziran 2014'te Twitter hesabından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile ilgili tweet'ler atmıştı. Güner'in tweet'leri üzerine Genelkurmay Adli Müşavirliği suç duyurusu bulunmuş ve Güner hakkında soruşturma başlatmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Güner hakkında takipsizlik kararı vermişti. Genelkurmay Adli Müşavirliği'nin itirazı üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği’nce takipsizlik kararı kaldırılmış ve Güner hakkında 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' iddiası ile 7 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Ankara 24’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasında mahkeme sanık emekli Oramiral Güner’in savunması ve taleplerin ardından kararını açıkladı. Mahkeme Güner’in açıklamalarının, AİHM içtihatlarına göre düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!