Ahmet Davutoğlu: Silah gömülmedikçe taviz yok

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Davutoğlu: Silah gömülmedikçe taviz yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 23:15

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütünün çatışmasızlık açıklamasına yanıt vererek, “Çatışmasızlıktan bahsediyorlar. Çatışmasızlık değil sadece, silahlar toprağa, mağmaya gömülmedikçe terörle mücadeleden hiçbir taviz vermeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte gittiği Kahramanmaraş’ta Müftülük Meydanı’ndan halka seslenen Davutoğlu, özetle şunları söyledi:


BİZ BU OYUNU BİLİYORUZ

“Birisi ‘Ben sırtımı teröre verdim’ diğeri de ‘Siz gidin terörle mücadele edin’ diye akıl verirken hükümet kurmaktan kaçıyor. İkisi de aynı mantığa dayanıyor. Seçim yaklaşırken bu HDP’liler yine herkese şirin görünmeye çalışıyor, demokrasiye sarıldıklarını iddia ediyorlar. Çatışmasızlıktan bahsediyorlar. Biz de diyoruz ki çatışmasızlık değil sadece; silahlar toprağa, mağmaya gömülmedikçe terörle mücadeleden hiçbir taviz vermeyeceğiz. Bu milletin fertleri arasına, kardeşle kardeşin arasına fitne sokmak isteyenlere karşı dimdik duracağız. Biz bu oyunu biliyoruz. Bunlar seçime kadar ‘demokrasi’, seçimden sonra ‘Kandil’ derler. 7 Haziran’da olduğu gibi. Biz bu oyunu gördük, biliyoruz. Bir daha oynamalarına izin vermeyiz. Sandıklarda milletimiz inşallah bunu onlara net olarak gösterecek. Milletimiz bütün siyasi partilerden ülkemizin sıkıntılarına çözüm üretmesini bekler. Onlar kendi siyasi hesaplarının peşindeler.

Haberin Devamı

BAHÇELİ, HDP İLE EL ELE

Diğer partilere gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Yüksek Seçim Kurulu değişik ilçelerde yapılan bir talebi reddetti. Talep şuydu, örgüt baskısı olmadan herkesin hür iradesiyle oy kullanması için bazı sandıkların yerleri tespit edilirken sandık mekanlarının birleştirilmesi istendi, bu talep reddedildi. Çünkü bazı yerlerde özgürce vatandaş iradesini kullanamıyor. Bu kime yaradı, teröre destek verenlere yaradı. Bu karar kimin çabasıyla alındı? Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütü sandıklar üzerine baskı kurmasın diye Devlet Bahçeli’nin itirazları onun temsilcileriyle HDP temsilcileri işbirliği yaptılar el ele verdiler bunu birlikte reddettiler. Sayın Bahçeli, HDP ile hareket ederek sandıkların Cizre, Silopi, Yüksekova’da daha güvenli belirlenmesine engel oldu.”

Ahmet Davutoğlu: Silah gömülmedikçe taviz yok

Haberin Devamı

SAHNEDE SELFİE

Başbakan Davutoğlu, gençlerin isteği üzerine “Gençler ne isterse onu yaparız” diyerek miting alanına sırtını döndü ve sahneden binlerce kişiyle selfie çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!