Abdullah Gül: Çok kesin tavır koymak gerekir

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Gül: Çok kesin tavır koymak gerekir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 21:50

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a saldırıya, "Doğrusu bir gazeteye, gazeteciye saldırı, bu fiili olur. Sözlü olur, başka türlü olur. Ama bunların hiçbiri tasvip edilmez. Bunların hepsi çok yanlış. Ümit ediyorum ki bunlara bir son verilir. Onun içinde çok kesin bir tavır koymak gerekiyor" diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Kendi adını taşıyan üniversitenin akademik yıl açılışına katılmak üzere Kayseri'ye giden 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erkilet Havalimanı'nda, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
"Genel olarak basınla ilgili bir olumsuzluğun olduğu bir gerçek. Bunun hemen değişmesi gerekir. Bu Türkiye'ye yakışmayan bir durum. Sanki böyle bir kültür gelişiyor. Bunu doğrusu çok tehlikeli bulurum. Çok kesin talimatların verilmesi lazım. Geçmişte de bu tür olayları Türkiye yaşamıştır. Bugünkü dönemde böyle bir şey düşünülemez. Ümit ediyorum ki bunlara bir son verilir. Onun için de çok kesin bir tavır koymak gerekiyor bu tür yanlışlara. Talimatlar verilmesi gerekiyor, bu işleri yapanlar mutlaka cezalandırılmalı ve herkes daha dikkatli olmalıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!