Tunceli'de PKK'nın üst düzey yöneticisi öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide PKKnın üst düzey yöneticisi öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 07:12

Tunceli'nin Ovacık ilçesi'nde 16 Eylül günü başlayan ve 4 gün süren operasyanlarda, terör örgütü PKK'nın Tunceli sorumlusu 'Baran Dersim' kod adlı 43 yaşındaki İsmail Aydemir'in öldürüldüğü öne sürüldü.

Haberin Devamı

Ovacık İlçesi'ne bağlı Aslıca ve Otlubahçe Köyleri arasında 16 Eylül günü başlayan ve 19 Eylül günü akşam saatlerinde sona eren operasyonlarla ilgili Tunceli Valiliği'nin açıklamasında, 30-35 PKK'lı teröristin öldürüldüğü duyurulmuştu. Terör örgütü PKK internet siteleri aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ovacık İlçesi'ndeki operasyonlarda, terör örgütünün sözde Dersim Eyalet Komutanı ve örgütün silahlı kanadı olan HPG'nin komuta konseyi üyesi de olan 'Baran Dersim' kod adlı İsmail Aydemir ile birlikte, 'Erdal' kod adlı Abdurrahman Akçin, 'Cilo' kod adlı Resul Balıkçı ve 'Botan' kod adlı Sedat Arslan olmak üzere 4 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu.

24 YILDIR ÖRGÜTTE

PKK'nın silahlı kanadı HPG komuta konseyi üyesi ve örgütün sözde Dersim Eyalet Komutanlığı olarak adlandırdığı bölgenin sorumlusu olan Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir, yaklaşık 24 yıldır PKK içinde silahlı faaliyet yürütüyordu. Tunceli'nin Nazımiye İlçesi doğumlu olan Aydemir'in son yıllarda öldürülen en üs düzey örgüt sorumlusu olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Tuncelide PKKnın üst düzey yöneticisi öldürüldü
NEB'ler Gara’yı böyle vurdu




Tuncelide PKKnın üst düzey yöneticisi öldürüldü


GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Dağlıca'da Pazar günü PKK hedeflerine yönelik hava harekatında beş PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, Hakkari Dağlıca'da dün icra edilen hava harekatı sonucunda, PKK'nın mühimmat ve akaryakıt deposu olduğu belirlenen hedeflerinin imha edildiği ve beş PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.
Eylül ayı başında Dağlıca'da PKK'nın iki askeri araca düzenlediği saldırıda 16 asker hayatını kaybetmişti.

KARS'TA TESİSLERİ YAKAN PKK'LILAR ÖLDÜRÜLDÜ

Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı’nın Kağızman-Karakurt karayolunda düzenlediği ’Gökçe-7’ adı verilen operasyonda PKK’lı 2 teröristin öldürüldüğü, teröristlerle işbirliği içerisinde oldukları belirlenen 3 kişinin de yakalandığı bildirildi. 20 Eylül 2015 Pazar günü saat 05.30’da gerçekleşen operasyonda çeşitli silah ve mühimmat ile yaşam malzemesinin de ele geçirildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Valilik açıklamasında, öldürülen teröristlerin 30 Temmuz 2015 tarihinde Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Soğanlı tren istasyonu mevkisinde tren yoluna el yapımı bombalı saldırı ve 1 TCDD işçisinin şehit edilmesi eylemi ile 13 Eylül 2015 tarihinde Sarıkamış Bayraktepe’deki kayak tesisinin yakılması olayını gerçekleştirdiği grubun üyeleri olduğu belirtildi.

2 AYDIR KAPALI YOL AÇILDI

Öte yandan, PKK terör örgütü mensuplarının yaptığı yol kesme, araç yakma, gasp, tehdit, silah ve bombalı saldırıları önlemek amacıyla Kars Valiliği tarafından 1 Ağustos’ta kapatılan Karakurt- Kağızman karayolu dün akşam saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı.

VAN EMNİYETİ, 2 AYLIK BİLANÇOYU AÇIKLADI

Haberin Devamı

Van Emniyet Müdürlüğü, son 2 ayda yaptığı operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel döküman ele geçirdi. Operasyonlarda 189 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 56'sının 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandığı belirtildi.

Van Emniyet Müdürlüğü, terör olaylarını tırmanışa geçtiği son iki ayda yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çalışmalar kapsamında yapılan operasyonlarda, 14 uzun namlulu silah, 2 RPG- 7 roketatar, 2 roketatar başlığı, roketatar sevk fişeği, 5 el bombası, 9 tabanca 20 av tüfeği 9 kurusıkı 14 el yapımı patlayıcı (EYP), 1 mayın, 8 boru tipi bomba kalıbı, 100 kilo amonyak nidrat, 420 adet patlayıcıda kullanın pil, 26 adet saniyeli fitil, 3 telsiz, 190 molotof koteyli, 200 hava fişek, 2 bin 290 mermi, susturucu, 4 avcı yeleği ve beraberinde muhtelif kıyafet, kütüklük, 38 şarjör, 13 molotofkokteyli yapımında kullanılacak boş şişe ile çok miktarda örgütsel içerikli döküman ele geçirildi.
Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda 20 Temmuz ile 20 Eylül tarihleri arasında yürütülen soruşturmalar kapsamında ise 189 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin, 'Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyon ile örgüte eleman kazandırma, tanınmamak için yüzlerin kapatılması, barikat kurup, ateş yakma, yolu trafiğe kapatma, kamu kurum kuruluşlarına ait bina ve araçları yakma, güvenlik güçlerine ve araçlarına yönelik silah, el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalı saldırı' eylemlerine katıldıkları belirtildi. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 189 kişiden 56'sının, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!