Tetikçiler hedef gösteriyor hukuk füze gibi gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Tetikçiler hedef gösteriyor hukuk füze gibi gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 00:28

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, işadamlarına ve basına yapılan baskıların dikta rejimlerini aratmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Öztrak, dün düzenlediği basın toplantısında, AK Parti kadrolarının milletin malına, mülküne, haber alma özgürlüğüne göz diktiğini savundu. Öztrak, “AKP kadrolarına giderek hukuk ve piyasa düşmanlığı hâkim oluyor” dedi. Öztrak, 2007 yılından beri hukukun iktidarın kendi amaçları için kullanıldığını iddia ederek, şöyle konuştu:

MEDYA ORGANLARINA BASKIN

“Yargı kararlarının yok hükmünde sayıldığı, anayasayı korumakla yükümlü olanların anayasayı ilga ettiğini açıkça itiraf ettiği, ‘hukukun fiili duruma uydurulması lazım’ denildiği oldukça ilginç günlerden geçiyoruz. Yönetimde keyfilik artıyor. İş adamlarına ve basına yapılan baskılar dikta rejimlerini aratmıyor. Medyadaki bazı tetikçiler hedef gösteriyor; hukuk ve emniyet bu hedeflere adeta lazer güdümlü füze gibi gidiyor.

Haberin Devamı

KABADAYI AĞZIYLA KONUŞANLAR

AKP milletvekilleri medya organlarını basıyor, ‘Bunlar dayaktan anlar’ diye kabadayı ağzıyla konuşuyor, AKP yönetimi ise milletvekilini uyarmak ve ceza vermek yerine sahipleniyor. Aslında 2007’den sonra bu olaylara şahit olmaya başladık. Bugün yaşadıklarımızı 12 Eylül dikta rejiminde bile yaşamadık. Hukuk, 12 Eylül’de bile bu kadar iktidarın sopasına dönüşmedi. Bugün yapılanlar sonucunda ülkede sadece sivil özgürlükler değil, ekonomik özgürlükler de daralıyor. İnsani gelişmişlik ile demokrasi arasında doğrudan ilişki var. İnsani gelişmişlik bakımından dünyada ilk 20’de olan ülkeler demokrasiyle idare ediliyor. Son 20’deki ülkeler, otoriter veya melez rejimlerle idare ediliyor. Türkiye de ‘melez rejimler’ kategorisinde.”

MİLLET TEHDİT EDİLİYOR

Öztrak, yaşanan otoriterleşme sona ermedikçe Türkiye’nin büyümesinin mümkün olmadığını ifade ederek, milleti “kaos ve Recep Tayyip Erdoğan” ikilemiyle tehdit ederek, zorbaca anayasa ve demokratik teamüller çiğnenerek ülkenin felakete sürüklendiğini savundu. Öztrak, “Memleketi kundaklayıp, sonra da yangını söndürmesi için milletin kendilerine itfaiyeci rolünü vermesini istiyorlar” dedi.

BAKMADAN GEÇME!