Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu Dağlıca'yı görüştü

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu Dağlıcayı görüştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2015 00:36

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün, parti MYK’sını terör gündemi ile olağanüstü topladı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan randevu istedi. Davutoğlu talebe aynı gün içinde yanıt verdi. İki liderin saat 18.55’teki Çankaya Köşkü’ndeki baş başa görüşmesi 45 dakika sürdü. Kılıçdaroğlu görüşme sonrasında Davutoğlu’ndan aldığı bilgileri parti yönetimiyle paylaştı.

KURMAYLARINI BİLGİLENDİRDİ

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, parti yöneticilerine, Dağlıca baskını ve terör olayları olmak üzere tüm soruları Davutoğlu’na yönelttiğini iletti. Kılıçdaroğlu şehit sayısına ilişkin spekülasyonlar olduğunu, sayının ancak Genelkurmay’ın olaydan 24 saat sonra yapabildiği açıklama ile öğrenebildiklerini iletti. Kılıçdaroğlu yardıma giden askerlerin de saldırıya uğradığı ve şehitler olduğu iddialarını ilettiğinde Davutoğlu’nun “Askerlerin kayıp olduğu iddiası iletişim sıkıntısından. Bölgeye giden askerlerle iletişim sorunu cihaza yıldırım isabet etmesi sonucu iletişimin kesilmesinden kaynaklandı. Gidenler sağ salim döndü” bilgisini verdiğini söyledi.

Haberin Devamı



AÇIKLAMALARI TALİHSİZLİK

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki akşam yaptığı açıklamaları talihsiz olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’na “400 kiloluk bombadan, çok sayıda doçkadan bahsediliyor. Bu kadar mühimmat oralara nasıl taşındı? Valiler veya oranın emniyet müdürleri bunu görmedi mi. Cumhurbaşkanının açıklamasından çözüm süreci boyunca buraya yığınak yapıldığını öğreniyoruz. Bu yapılırken devletin birimleri ne yapıyordu?” sorularını yönelttiğini arkadaşlarına iletti.

ERDOĞAN'I BİLGİLENDİRDİ

Davutoğlu daha sonra Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la güvenlik toplantısına katıldı. Toplantıya Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı. 1 saat 15 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!