Ana yüreği daha fazla dayanamadı

Güncelleme Tarihi:

Ana yüreği daha fazla dayanamadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 16:53

Şehit polis Mustafa Turanlı , Adana'da toprağa verildi. Şehidin annesi törenin sonunda daha fazla dayanamadı ve şehit oğlunun naaşının yanında oturup gözyaşları döktü.

Haberin Devamı

‘BENİ BURAYA GÖMÜN, OĞLUM ÜŞÜR’

Helallik alındıktan sonra defin için Buruk Mezarlığı’na götürülün şehit için güzergah boyunca saygı duruşunda bulunun Adanalılar gözyaşı döktü.

Şehit polis memuru 29 yaşındaki Mustafa Turanlı Adana Buruk Mezarlığı’ndaki Polis Şehitliği’nde toprağa verildi. Defin işlemleri sonra annesi Kısmet Hanım, üzeri Türk bayrağı ile örtülen şehit oğlunun mezarında, “Beni buraya gömün. Oğlum üşür.” sözleriyle herkesi ağlattı. Eşi Ayşegül Turanlı da, “Mustafam, bir tanem, şehidim hakkını helal et.” diyerek, feryat etti.

YOKSUL SUÇLUYA BOTUNU VERDİ

Şehit annesi Kısmet Turanlı, oğlunun çok merhametli olduğunu, Diyarbakır’da görev yaptığı dönemde yoksul bir suçluya botunu hediye ettiğini anlattı.

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi’nin morgundan alınan şehit Mustafa Turanlı’nın cenazesini vatandaşlar ve şehit yakınları alkışlarla uğurladı. Görevli polislerin teselli etmeye çalıştığı şehidin kız kardeşi Gül Turanlı, "Bakın belki nefes alıyordur, belki o değildir" diye feryat edip ağladı.

Haberin Devamı

Şehidin cenazesi, helallik alınmak üzere baba evine götürüldü. Cenaze aracının evin önüne gelmesiyle birlikte feryatlar yükseldi. Elinde bayrak tutan anne Kısmet Turanlı, oğlunun çok merhametli olduğunu belirterek gözyaşlarına boğuldu.

Ana yüreği daha fazla dayanamadı


SUÇLUYA BOTUNU VERMİŞ

Yakınlarının desteğiyle ayakta duran şehit annesi Kısmet Turanlı, "Oğlum çok merhametli bir insandı. Yakaladığı suçlulara harçlık verirmiş, yoksul olan bir suçluya botunu hediye etmiş. Diyarbakır’dan biri aradı beni, ’Sen ne merhametli bir evlat yetiştirmişsin. Suçlu olmama rağmen bana botunu verdi, senden Allah razı olsun’ dedi. Benim yavrum böyle merhametliydi. Oğlum 3 yıldır sana hasretim. Bir kerecik daha kokunu duyayım" diye feryat etti.


ANNESİ TÜRK BAYRAĞI AÇTI

Haberin Devamı

Anne ile baba birlikte üzerinde Atatürk portresi olan Türk bayrağı açınca burada toplanan yakınları ve vatandaşlar gözyaşlarıyla birlikte şehit anne ve babasının ’dik duruşuna’ alkışla karşılık verdi. Şehit cenazesi 100 araçlık konvoy eşliğinde Buruk Mezarlığı’na götürüldü.

Mezarlıkta şehidin eşi Ayşegül Turanlı, "Mustafa’mı aldılar, sana nasıl kıydılar, senin yerin orası mı?’ diye ağıt yaktı.

ŞEHİT ABLASININ YÜREK YAKAN FERYADI

Diyarbakır’ın Sur İlçesi'nde şehit olan iki polis memurundan Adanalı Mustafa Turanlı'nın (30) cenazesi hastane morgundan alınarak baba evine götürüldü. Hastane çıkışında şehidin kardeşleri ve akrabaları gözyaşlarına boğuldu.



Haberin Devamı

Ana yüreği daha fazla dayanamadı

Şehit Turanlı’nın al bayrağa sarılı tabutu silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına götürülürken, hastane çalışanları da gözyaşlarını tutamadı. Morg önünden alkışlarla uğurlanan şehidin cenazesi daha sonra Huzurevleri Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü.

Şehidin kardeşleri son kez tabuta dokunurken, büyük ablası ‘Durun belki nefes alıyordur bir bakalım, belki Mustafa değildir” şeklindeki feryatları ise yürekleri dağladı.

Şehit Mustafa Turanlı’nın cenazesi baba evinin ardından Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı’na götürülecek. Burada kılınacak cenaze namazının ardından şehit Turanlı, mezarlık içindeki polis şehitliğinde toprağa verilecek. (Yusuf BAŞTUĞ- Fatih KARAÇALI- Salih ÜTÇTEPE- Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA) - CİHAN)

Haberin Devamı

Ana yüreği daha fazla dayanamadı

Ana yüreği daha fazla dayanamadı
Sur’da 2 şehit

KAYSERİ'DE ŞEHİDİ ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ TAŞIDI

Dün Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından uçakla Kayseri'ye getirilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulan Ersoy'un naaşı, sabah saatlerinde kendisi gibi polis memuru olan kardeşi Mustafa Ersoy ile özel harekat polisi meslektaşları tarafından alındı.

Ana yüreği daha fazla dayanamadı


Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait cenaze taşıma aracıyla kortej eşliğinde Bünyan ilçesinin Fatih Mahallesi'ndeki baba evine getirilen şehit Ersoy'un naaşı, helallik alınmasının ardından ilçe meydanına götürüldü.

Burada düzenlenen törene, şehit Ersoy'un babası Paşa, annesi Ayşe, eşi Esra, kardeşi Mustafa Ersoy ile yakınlarının yanı sıra Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 24. dönem milletvekili Sadık Yakut, Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ilçe belediye başkanları, meslektaşları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİDİN 6 AYLIK KIZI TÖRENDE

Ana yüreği daha fazla dayanamadı


Ersoy'un 6 aylık kızı Zeynep de yakınlarının kucağında babasının cenaze töreninde bulundu. Anne Ayşe Ersoy'u kadın özel harekat polisleri teselli etmeye çalıştı. Şehidin eşi, babası ve kardeşinin metaneti ise dikkati çekti.

Şehit Muzaffer Can Ersoy'un naaşı, burada İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından ilçe şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ana yüreği daha fazla dayanamadı


Ersoy'un tabutunun üzerine örtülen Türk bayrağı ise kardeşi Mustafa Ersoy'a teslim edildi.

Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesinde dün terör örgütü PKK mensuplarınca polis zırhlı aracına düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu özel harekat polisleri Muzaffer Can Ersoy ve Mustafa Turanlı şehit olmuştu.

BAKMADAN GEÇME!