30 yıl sonra gelen ’Biz de varız’ şovu

Güncelleme Tarihi:

30 yıl sonra gelen ’Biz de varız’ şovu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2006 00:00

İki yılda bir uluslararası otomobil fuarına ev sahipliği yapan İngiltere, bu yıl ülkenin son 30 yılda gerçekleştirdiği en büyük otomobil fuarına imza atıyor. Bugüne kadar Birmingham'da düzenlenen fuar 30 yıl sonra yeniden başkent Londra'ya taşınması sebebiyle özel bir şova da imza attı. Pazar günü fuar öncesi Londra'nın merkezinde düzenlenen geçiş töreninde, toplam değerleri 18 milyon doları bulan birbirinden önemli 100 farklı otomobil, 100 bin kişilik kalabalığa otomobil tarihini canlı bir şekilde yaşattı.

20 Temmuzda kapılarını otomobilseverlere açacak olan fuar 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek. Yepyeni otomobillerin tanıtılacağı ve 500 binden fazla kişinin gezmesi beklenen fuarda gerçekleştirilecek olan aktiviteler ile ziyaretçiler keyifli dakikalar yaşayacak.

30 farklı markanın katıldığı fuarda birçok modelin Dünya ve Avrupa lansmanı gerçekleştirilecek. Otomobilseverler fuarda, rüya otomobiller olarak tabir edilen süperspor araçları test etme imkanı da bulacaklar. 'Dream drive area' adı verilen ve şanslı ziyaretçilerin bu otomobilleri test etmesi için özel olarak hazırlanan pistte, Mercedes McLaren, Ferrari ve Toyota Formula 1 araçlarına kadar birçok süper spor otomobil test edilebilecek. Super Car Club tarafından getirilecek olan araçlar arasında Ariel Atom, Caparo T1, Ferrari F430-Enzo-612 Scaglietti-575M-F50-F40s, Ford GT, Mercedes McLaren SLR, Nobel M15-M400, Pagani Zonda ve Porsche Carrera GT gibi çok özel otomobiller de bulunuyor.

3500 KİŞİLİK ŞOV ALANI

10 gün boyunca 500 binden fazla ziyaretçiyi ağırlamayı hedefleyen fuarda, 3500 kişi kapasiteli koltuklu bir gösteri alanı kurulmuş. Burada dünyaca ünlü dublörler ve pilotlar tarafından otomobiller ile yapılacak akrobasi şovlar ile ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşatılacak. Ayrıca off-road severler için özel bir parkur da hazırlanmış. Londra meydanında 100 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış kutlamalarında otomobil tarihinin son 100 yılına ışık tutan 250 farklı model geçiş yaptı. Toplam değerleri 18 milyon doları bulan bu değerli otomobillerin arasında, ünlü filmlerde görev almış pek çok araç da bulunuyordu. Austin Powers'ın Mini'si ve Lara Croft'un Tomb Raider Land Rover'ı bunlardan bazılarıydı. Ayrıca ilk seri üretim otomobil olan Ford Model T, ünlü İngiliz otomobilleri olan Rolls Royce, Bentley ve Aston Martin de geçişte yer alan araçlar arasındaydı. Geçiş esnasında en çok ilgi çeken araç ise Londra'ya özgü olan taksi modelleriydi.

Londra Motor Show

İngiltere, iki yılda bir düzenlediği uluslararası otomobil fuarını 30 yıl aradan sonra Birmingham'dan Londra'ya taşıyarak, Avrupa'nın en önemli fuarları arasına sokmayı amaçlıyor. İngiltere'nin gerçekleştirdiği en büyük otomobil fuarı olması hedeflenen 'Londra Motor Show'da, hem bir çok modelin dünya ve Avrupa tanıtımı, hem de birbirinden ilginç şovlar yer alacak. Fuarı 500 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Toyota futbol takımı pistte

BBC'nin ünlü otomobil programı Top Gear'ın her yıl farklı otomobillerle kurduğu futbol takımı da fuarda maç yapacak. Bu yıl dünya kupası ile birlikte daha çok ilgi çeken bir yarışma haline gelen futbol maçında, Toyota Aygo Futbol takımı maç yapacak. Toyota'nın en küçük otomobili olan Aygo'larla kurulan takım, şişme toplarla yapacakları maçta, izleyenlere otomobil ve futbol keyfini birarada yaşatacak.

BMW: Alman üretici BMW, bugüne kadarki İngiliz Otomobil Fuarlarında bir ilki gerçekleştirerek bir modelinin dünya lansmanının fuarda gerçekleştiriyor. BMW, coupe-cabrio segmentindeki temsilcisi 6 Serisi'nin üstü açık ve sportif özelliklere sahip olan M6 Convertible modelini sergileyecek. M6 convertible'de M5 modelinde de kullanılan F1 teknolojisine sahip 507 beygir gücündeki motor görev yapıyor. Ayrıca yenilenen X3 ve M logolu bütün BMW modelleri de fuardaki yerini alacak.

Chrysler: Orta sınıftaki modeli Sebring'i yenileyen Chrysler da ilk kez İngiltere'de otomobil tanıtan markalardan biri. Yeni Sebring'i fuarda ilk kez günışığına çıkaracak olan Chrysler Amerikan ruhunu taşıyan otomobilleri Avrupa'da başarıya ulaştırmak istiyor. Yeni yüzü sayesinde markanın Crossfire ile başlayan tasarım anlayışına kavuşan Sebring, önceki modele göre gelişen boyutları ve teknik özellikleri ile dikkat çekiyor.

Honda: Honda, İngiltere'de üretilen Civic modelinin tek kapılı versiyonu olan Civic S'i otomobilseverlerle buluşturuyor. 1.8 litre 140 beygir benzinli ve 2.2 litre dizel 140 beygir motor seçeneklerine sahip olan Civic S, alçaltılmış sportif süspansiyonu ve sıra dışı tasarımı ile dikkat çekiyor. Ayrıca merakla beklenen sportif versiyon Type R'nin seri üretim haline çok yakın bir konsepti de fuarda sergilenecek.

Mazda: Mazda küçük roadster modeli MX5'in metal tavanlı modelini ilk kez fuarda görücüye çıkarıyor. Kumaş tavanlı olarak üretilen MX5, opsiyonel olarak sunulan metal tavanı sayesinde bir coupe-cabrio haline geliyor.

Opel: Fuarın kuşkusuz en çok merakla beklenen yıldızı Opel Corsa. Küçük sınıfın en önemli modellerinden biri olan Corsa, son hali ile ilk kez otomobil severlerle buluşacak. Ağabeyi Astra'ya benzer çizgileri ve büyüyen boyutları ile bir üst sınıfa yaklaşan Corsa, yeni motor seçenekleri ile de dikkat çekiyor.

Smart: Fuarda sadece elektrikle çalışan Fortwo modeli de sergilenecek. Küçük boyutları ile şehir içi otomobili olarak yollara çıkan Smart, 200 adet elektrikli Fortwo modeli üretti. İngiltere’de satışına başlanan elektrikli Fortwo, maksimum 115 km/s hıza ulaşabiliyor. Fiş pirize takılıp pilleri tamamen dolduktan sonra araç 115 kilometre yol yapabiliyor.

Seat: Seat, dinamik tasarıma sahip modeli Leon'un yarış versiyonunu yollara taşıyan Cupra modelini tanıtacak. 2.0 litre hacminde ve 240 beygir gücündeki turbo motorla donatılan Cupra özel dizayn tamponları ve renk seçenekleri ile farklı görünmek isteyen gençleri hedefliyor.

Jaguar: İngilizlerin ünlü markası Jaguar da fuarda bir modelinin dünya lansmanını gerçekleştirecek. Coupe ve Cabrio olarak üretilen XK'nin sportif versiyonu olan XKR fuarda görücüye çıkıyor. Aracın supercharge ile aşırı beslenen 8 silindirli motoru 420 beygir güç üretiyor. Hızı elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılan XKR'ın 0-100 km/s hızlanması ise sadece 4.9 saniye.

Nissan: Sportif çizgileri ve motoru ile dikkat çeken bir SUV olan Murano, daha sportif özelliklere sahip olan GT-C konsepti ile fuardaki yerini alacak. 350Z'ten aldığı motoruna turbo ile yapılan modifikasyon sayesinde daha da sportif hale gelen Murano GT-C, 22 inç çapındaki jantları ve özel tasarlanan tamponları ile dinamik tasarımını üst seviyelere taşıyor.

Volvo: Volvo yeni S60'ı ilk kez fuarda görücüye çıkarıyor. Yenilenen ön farları ile daha çekici bir görünüme kavuşan S60'ın yanı sıra, sportif detaylarla süslenen ve XC90 Sport adını alan araç da fuardaki yerini alacak. 8 silindirli benzinli ve 5 silindirli dizel motor seçenekleri ile alınabilen donanım seçeneğinde 19 inç alüminyum jantlar ve bolca kullanılan krom bölümler dikkat çekiyor.

Land Rover: 4x4 modelleri ile off-road'un efsane isimlerinden biri haline gelen İngiliz Land Rover, yeni modeli Freelander'i tanıtacak. Ailenin diğer modellerine benzer bir tasarıma kavuşan Freelander, büyüyen boyutları ve gelişen teknolojik özellikleri ile daha fazla konfor sunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!