30 Ağustos tatil mi? İşte yanıtı

Güncelleme Tarihi:

30 Ağustos tatil mi İşte yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 13:58

Her yıl tüm yurtta ve KKTC'de coşkuyla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili hakkında araştırmalar son dönemlerde yoğunlaştı. Ağustos ayının başlamasıyla birlikte en çok merak edilen konulardan biri de 30 Ağustos'un tatil olup olmadığı oldu. Peki, 30 Ağustos resmi tatil mi?

Haberin Devamı

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için kutlanan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olup olmadığı çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyor. İşte, özellikle çalışanların merakla araştırdığı '30 Ağustos resmi tatil mi?' sorusunun yanıtı...

30 Ağustos Zafer Bayramı, her sene olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam edecek. İlk kez 1924'te Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'in katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. Zaferi kutlamak için iki yıl beklemenin en önemli nedeni 1923 yılının yeni Türkiye açısından hem ulusal hem de uluslararası alanda yoğunluğun had safhada olmasıydı.

30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir. 30 Ağustos Zafer Bayramı 2018 yılında Perşembe gününe denk geliyor. Zafer Bayramı’nda başkent Ankara'da ve Ankara dışında gerçekleştirilen kutlama ve törenler, "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği" ile düzenlenmiştir. Zafer Bayramı, 30 Ağustos günü saat 07.00’de başlar ve saat 24.00’te son bulur. Saat 12.00’de Başkentte yirmi bir pâre top atışı yapılır.

BAKMADAN GEÇME!