3 yıldır yardım alıyormuş

Güncelleme Tarihi:

3 yıldır yardım alıyormuş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 15:17

TRABZON Valiliği’ne iş ve yardım istemek üzere giden ve toplantıda olduğu için Vali Nuri Okutan’la görüşemeyince Valiliği birbirine katan bir çocuk annesi Emine Çakır’ın (22), 3 yıldır devletten yardım aldığı ve bankada 5 bin YTL'sinin bulunduğu açıklandı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan’dan iş ve yardım talebinde bulunmak için 28 Ekim Salı günü valiliğe giden Emine Çakır, Vali ile görüşemeyince sinir krizi geçirmiş ve görevli polisler tarafından güçlükle sakinleştirildikten sonra ambulansla hastaneye gönderilmişti. Emine Çakır, “İş bulamıyorum. Bana ahlaksız teklifte bulunuyorlar” diyerek Valilik önünde ağlamıştı.

Trabzon Valiliği, olayın gazete ve televizyonlara yansımasının ardından konuyla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Emine Çakır’ın durumuyla ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü nezdinde bir araştırma yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Trabzon ili Yeşiltapa Mahallesi’nde ikamet eden Emine Çakır, 31.05.2005 tarihinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ederek dosya açtırmıştır. Bu tarihten itibaren vakıf imkanları ölçüsünde değişik tarihlerde olmak üzere toplam 4 bin 700 YTL’lik nakdi yardım yapılmış ve bu yardım devam etmektedir. En son yardım tarihi 5 Ekim 2008’dir. Her kış kendisine 500 kilogram kömür yardımı, Ramazan ve Kurban bayramlarında belirli miktarlarda yardım yapılmaktadır. En son 22 Ekim 2008 tarih ve 4588 sayılı karar ile bir adet soba alınmasına karar verilmiştir. İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce kendisine çocuk yardımı olarak 2006 yılından beri her ay 195 YTL yardım yapılmış ve yardım halen devam etmektedir. Ayrıca Trabzon İş Bankası Merkez Şubesi’nin 08.05.2008 tarihli yazısı ile adına kayıtlı hesabında 5 bin YTL’sinin bulunduğu da saptanmıştır.”

EŞİ SOKAK ORTASINDA DÖVMÜŞTÜ

Emine Çakır, 3 Temmuz 2007 tarihinde de eşi Hacı Çakır tarafından sokak ortasında dövülmüş ve kemerle boğulmaya çalışılmıştı. Gazetelere de konu olan haberin ardından Emine Çakır eşinden ayrı yaşamaya başlamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!