3 yaşındaki çocuÄŸun organları 2 kiÅŸiye can verdi

Güncelleme Tarihi:

3 yaşındaki çocuğun organları 2 kişiye can verdi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 08, 2009 12:07

KİMLİKLERİNİN açıklanmasını istemeyen ailenin bağışladığı 3 yaşındaki çocuklarının organları, Antalya ve Ankara'daki 3 kişiye can verdi.

Antalya'da ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen çocuğun organları bağışlandı. Kimliklerinin açıklanmasını istemeyen ailenin bağışı sonrasında çocuğun kalbi Ankara Başkent Hastanesi'ne götürülerek kalp bekleyen bir hastaya nakledildi. Çocuğun karaciğeri Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde karaciğer bekleyen 5 yaşındaki Özgür Öner'e, böbrekleri ise 5 aydır Sağlık Bakanlığı'nın bekleme listesinde olan 16 yaşındaki Akif Efe'ye başarıyla nakledildi.
Her iki naklin de başarılı geçtiğini söyleyen Doç. Dr. Alihan Gürkan, Bağışlanan organların küçük yaşta bir çocuğa ait olduğunu ve bu nedenle her iki böbreğin aynı hastaya nakledildiğini, nakil olan Akif Efe'nin kısa süre sonra okuluna dönebileceğini söyledi. Gürkan, karaciğerin de Özgür Öner'e nakledildiğini belirterek, yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından onun da yoğun bakımdan normal servise alındığını söyledi.

Afyonkarahisar Gazi Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Akif Efe, nakil olacağını duyduÄŸu an kısa süreli ÅŸok yaÅŸadığını daha sonra kendisini toparlayıp anne ve babasıyla birlikte Antalya'ya geldiklerini söyledi. Haber verilen 3 aday ile birlikte Nakil Merkezi önünde bekleyen lise öğrencisi Akif Efe, kurulun kendi adını okumasının ardından sevinç çığlığı attığını kaydetti. Ailesi Yusuf- Memnune Efe de, bağışçı aileye teÅŸekkür etti.                          Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!