3.Uluslararası çocuk buluşması

Güncelleme Tarihi:

3.Uluslararası çocuk buluşması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2007 17:36

İnsanı Yardım Vakfı'nın (İHH) düzenlediği “3. Uluslararası Çocuk Buluşması”, 17 ülkeden yetim çocukların katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Yeşilköy'deki İstanbul Gösteri Merkezi'nde düzenlenen şölende konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, dünyanın farklı coğrafyalarından 68 yetim çocuğu misafir olarak ağırladıklarını belirterek, yetimlerin emanet olduğunu ve bu emanete sahip çıkmaya çalıştıklarını ifade etti.

Dünyada bugün çeşitli çatışma ve savaşlar nedeniyle milyonlarca çocuğun mağdur durumda olduğunu kaydeden Yıldırım, yetim çocukları fuhuş ve organ mafyası ile dilenci şebekeleri gibi tehlikelerin beklediğine işaret etti. Yıldırım, bu çocukları tehlikelerden korumak amacıyla çeşitli projeler yürüttüklerini belirterek, “Bugün 12 ülkede 2 bin 500 yetimimiz bulunuyor. Hedefimiz, orta vadede 30 ülkeden 10 bin yetimin elinden tutabilmektir” dedi.

Etkinlikte daha sonra, Etiyopya'dan gelen Muhammed Emin adlı çocuk, Kur'an-ı Kerim'in yetimlerin korunmasını konu alan “Duha Suresi”ni, Türkiye'den Elif Nur da surenin Türkçe mealini okudu.

Haberin Devamı

Çeçenistan, Filistin, Lübnan, Irak, Pakistan, Doğu Türkistan, Bosna Hersek ve Etiyopya gibi ülkelerden gelen çocukların, ulusal kıyafetleri içerisinde folklor gösterileri sunduğu şölende, misafir çocuklar kendi dillerinde şarkılar da seslendirdiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!