3 Süper Kobra Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

3 Süper Kobra Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 00:00

Özellikle PKK ile mücadele için ABD’den uzun süredir istenen AH-1W tipi Süper Kobra saldırı helikopterleri geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye getirildi.

Haberin Devamı

Ankara’daki Akıncılar Hava Üssü’ne kargo uçağı ile getirilen helikopterler, bazı teknik donanımlarının gözden geçirilmesinin ardından Doğu ve Güneydoğu’daki birliklere destek amacıyla bölgeye gönderilecek. ABD Kongresi, Amerikan deniz piyadelerinin envanterinden Türkiye’ye 3 adet AH-1W Super Kobra taarruz helikopteri satışını geçen yıl kasım ayında onaylamıştı. 111 milyon dolarlık askeri teçhizat satışı konusunda ABD Başkanı Barack Obama’ya bazı kongre üyeleri baskı yapmıştı. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Riccciardone, Türkiye’nin helikopterle ilgili bazı ek taleplerinin olduğunu, teslimatın da bu yüzden geciktiğini açıkladı.

Teröristlerin korkulu rüyası Süper Kobra’lar, yüksek manevra kabiliyetleri ile Doğu ve Güneydoğu’nun sarp ve dağlık arazi yapısına en uygun savaş araçları olarak kabul ediliyor. 590 kilometre uçuş menziline sahip helikopterler, üzerlerinde çok sayıda roket, güdümlü füzeler ve 20 milimetrelik otomatik top silahı taşıyorlar. Süper Kobra’ları önceki modellerinden ayıran en önemli özellikleri, performansların artırılması ve yeni elektronik uçuş sistemine sahip olması.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!