3 şehit törenle memleketlerine gönderildi

Güncelleme Tarihi:

3 şehit törenle memleketlerine gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 13:06

Gümüşhane’nin Şiran İlçesi kırsalında dün pusu kuran teröristlerin açtığı ateşle devrilen askeri araçta şehit düşen 1 astsubay ve 2 erin cenazeleri törenle memleketlerine gönderildi.

Yeşilbük Beldesi Araköy yakınlarında operasyondan dönen jandarma komandoları taşıyan askeri araç, teröristlerin silahlı saldırısı sonucu devrilmişti. Olay, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Gürsel Can, Jandarma Komando Er Hüseyin Özdemir ve Jandarma Er Özsan Vural'ın şehit olduğu olayda, 8 asker de yaralanmıştı.

Şehit astsubay ve iki er için bugün Gümüşhane Jandarma Alay Komutanlığı’nda askeri tören düzenlendi. Törene, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Güney, Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Gümüşhane Milletvekilleri Sabri Varan, Temel Yılmaz ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Tuğgeneral Hüseyin Güney’in çok üzgün olduğu ve duygulandığı gözlendi. Tuğgeneral Güney, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Her türlü tedbiri aldık” dedi. Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Yiğit’in konuşmasının ardından şehitler için dua okundu.

Şehit Kıdemli Üstçavuş Gürsel Can’ın cenazesi karayoluyla memleketi Elazığ’a, Jandarma Komando Er Hüseyin Özdemir ve Jandarma Komando Er Özsan Vural’ın cenazeleri de uçakla memleketleri Mersin’e götürülmek üzere Trabzon’a gönderildi.

Şiran Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 5 asker taburcu edilirken, Erzincan Askeri Hastanesi'ne sevk edilen 3 askerin tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!