3 şehit daha

Güncelleme Tarihi:

3 şehit daha
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 02:00

Tunceli’de PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu, Astsubay Atilla Şener, uzman çavuşlar İsmail Dursun ve Ümit Eker şehit oldu.

Haberin Devamı


 Teröristlerin önceki gece Pülümür İlçesi bağlantılı Erzincan Karayolu’nu keserek DTP’li bağımsız adaylara destek için propaganda yapmaları üzerine operasyon başlatıldı. Karayolu kapatılarak askeri uzmanlarca bomba taraması başlatıldı. Bomba imha ekibinden 3 uzman asker bu sırada meydana gelen patlamada şehit oldu. Patlamadan sonra iki bomba daha bulunarak etkisiz hale getirildi. Bölgeye helikopterlerle özel timleri indirilirken Kobra helikopterleri, PKK’lıların gizlendiği yerleri bombaladı. Bölgede süren operasyonlarda yer yer çatışmalar sürüyor. Bingöl’ün Yedisu İlçesi Elmalı Köyü yakınında çıkan çatışmada, PKK’lı 1 terörist öldürüldü, Şırnak’ın Uludere İlçesi dağlık kesiminde de 40 kg. patlayıcı madde kullanılarak hazırlanan bir bomba etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ DURSUN'UN TAYİNİ ÇIKMIŞTI

Tunceli'de PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan 3 güvenlik görevlisinden biri olan 40 yaşındaki Uzman Çavuş İsmail Dursun'un, Yozgat'ın Şefaatli İlçesi Karalar Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. Bu arada Şehit Uzman Çavuş Dursun'un Kastamonu'ya tayini çıktığı bildirildi.

PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan evli ve iki çocuk babası Uzman Çavuş İsmail Dursun’un babası Osman ve annesi Hikmet Dursun, acı haberi yakınlarının sünnet düğünü için gittikleri Ankara'da aldı. Dursun çifti, haber üzerine Yozgat'a dönmek için yola çıkarken, köydeki akrabaları ise terörü lanetledi.

‘KANI YERDE KALMAYACAK’

Kanının yerde kalmayacağını söyleyen Uzman Çavuş İsmail Dursun'un amcası Mustafa Dursun, “Üç yeğenim daha doğuda görev yapıyor. Gerekirse kendilerini şehit verip, bunları deliğin dibinde de olsa bulsunlar. Üçü de şehit olsun orada, yine de kanını yerde koymasınlar. Bu milletin çektiği nedir? Geride kalan yavruların suçu ne? Günahı ne? İlla vatanı mı bölüp alacaklar. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmazlar” dedi.

Haberin Devamı

Şehit Uzman Çavuş İsmail Dursun'un tayininin Kastamonu'ya çıktığı ve geçici görevle Tunceli'de bulunduğu öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!