3 saat vincin tepesinde mahsur kaldı

Güncelleme Tarihi:

3 saat vincin tepesinde mahsur kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 09:07

ŞİŞLİ’de 7 katlı binanın duvarına dev reklam afişi asmak için çalışan işçi, afiş iplerinin rüzgarın etkisiyle vince dolanması nedeniyle mahsur kaldı. İşçi, yaklaşık 3 saat sonra itfaiye tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi’ndeki binanın yan cephesine reklam afişi asmak için, saat 03.00 sıralarında vinç kuruldu. Vincin sepetine yerleşen Mesut Gölge afişin bir köşesini duvara bağladı. Diğer köşesini duvara monte etmeye çalışırken rüzg?rın etkisiyle afiş vince dolandı. İşçi kafeste olduğu için vincin merdiveni çekilemedi. Yaklaşık üç saat süren çalışmalar sonuç vermeyince olay yerine itfaiye ekipleri çağırıldı. İtfaiye ekipleri 23 metrelik merdiveni açarak mahsur kalan Gölge’ye müdahale etmeye çalıştı ancak merdivenin boyu işçiyi kurtarmak için yeterli olmadı. Bunun üzerine 52 metrelik merdiven aracı da olay yerine gönderildi. İşçi, uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.

Vincin operatörü, afiş asılırken, rüzgarın etkisiyle afişin vincin merdivenine dolandığını belirterek, "Afişi asmak için kafeste bulunan arkadaşın güvenliği olmadığı için merdiveni indiremedik. İtfaiyeden yardım istedik. Arkadaşımız biraz üşümüş ama durumu iyi" dedi.

Mahsur kalan Mesut Gölge ise, "Yaklaşık 3 saattir vincin tepesinde kaldım. Çok üşüdüm. Uzun süredir bu işi yapıyorum, ilk defa böyle bir olay yaşadım" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!