3 PKK'lı lüks otomobille kaçtı

Güncelleme Tarihi:

3 PKKlı lüks otomobille kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 08:33

Bingöl-Muş karayolunun 16’ncı kilometresindeki Kardeşler köyü yakınında pusu kuran PKK’lılar, silahsız askerleri taşıyan konvoya roketatarla saldırdı.İsabet alan otobüs alev topuna dönünce teröristler silahlarıyla ateş açtı. Bunun üzerine konvoyun güvenliğini sağlayan askerler karşılık verdi. Ancak teröristler bir otomobille kaçtı. 9 asker şehit düştü, 71’i yaralandı.PKK’lıların saldırısında iki askerin saldırı sırasında otobüsten inip PKK ’lılarla çatışmaya girdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Teröristlerin açtığı ateşe, konvoyun güvenliğini sağlayan askerlerin anında karşılık verdiği, PKK’lı teröristlerin yoğun ateş altında kalınca, orada bulunan 06 BJ 449 plakalı beyaz renkli Audi bir marka otomobile binip olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştiren ve otomobille kaçan 3 PKK’lı ile onlara yardım ve yataklık yapanların yakalanması için bölgedeki tüm güvenlik birimleri alarma geçirildi. Teröristlerin kaçtığı beyaz Audi’de çok sayıda silah ve mühimmat bulunduğu belirtilerek, güvenlik birimleri uyarıldı. Diyarbakır yönüne kaçtığı belirtilen otomobildeki PKK’lıların yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

SALDIRI BÖLGESİNDEN FOTOĞRAFLAR

3 kişiydiler

GÖRGÜ tanığı Solhan ilçesi korucusu Fuat Özel, “Hemen yolun solundaki bir tepeden önce roket attılar. Roket otobüsün ön camından girip arkadan çıktı. 3 kişiydiler sonra ateş açtılar. 5 otobüsü de taradılar. Çatışma sırasında 2 otobüs şoförü 5 kilometre ilerideki Çavuşlar köyüne gitti. İçerisinde 24 yaralı vardı. Ben de peşlerinden gittim. Sonra yaralı askerleri kendi aracımla Çavuşlar köyünün 1 kilometre ilerisindeki sağlık ocağına aracımla taşıdım. Solhan jandarmasından yardım istedim” dedi.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!