3 kız kardeşin ‘tedirgin’ bekleyişi

Güncelleme Tarihi:

3 kız kardeşin ‘tedirgin’ bekleyişi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2024 07:00

Eşinin yeğenleri olan üç kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 26 yıl ceza alan H.İ. Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından beraat etti. Yaklaşık 2 yıldır Yargıtay’dan gelecek yeni kararı bekleyen kardeşlerden Tuğçe Y. “Kendim, kardeşlerim ve dışarıdaki tüm çocuklar için tedirginim” dedi.

Haberin Devamı

ADANA Kozan’da ailesiyle birlikte yaşayan Tuğçe Y. (23), 2018’de annesine, 7 yaşından 15 yaşına kadar halasının eşi H.İ.’nin (48) cinsel istismarına uğradığını söyledi. Konuşmaya şahit olan Tuğçe Y.’nin o dönem 6 yaşında olan en küçük kız kardeşi E.Y. (12) de aynı kişinin bir süredir kendisine de cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Ardından ortanca kız kardeş S.Y. (17) de H.İ.’nin istismarına uğradığını anlattı. Anne Canan Y. (40) ertesi gün savcılığa şikâyette bulundu. Şikâyetin ardından H.İ. tutuklandı.

ÖNCE 26 YIL HAPİS SONRA BERAAT

Sanık H.İ. ise mahkemede üzerine atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini belirterek, “Eşim benden boşanmak istiyordu ben ise istemiyordum. Şart koşmak için bu tür iddialarda bulunduklarını düşünüyorum. Mağdurlara yönelik bir cinsel istismarım olmamıştır. Suçsuzum” dedi. 2019’un Mart ayında görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanığa, S.Y.’ye yönelik sarkıntılık suretiyle ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün, Tuğçe Y.’ye yönelik ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 10 yıl 5 ay, E.Y.’ye yönelik ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan ise 10 yıl 5 ay olmak üzere toplam 26 yıl hapis cezası verdi. Sanık avukatının itirazı üzerine karar Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi, sanık H.İ.’nin, toplanan deliller göz önüne alındığında ‘çocuğun cinsel istismarı’, ‘sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarını işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraat verilmesini talep ederek kararı bozdu.

Haberin Devamı

‘KARŞIMA ÇIKACAK GİBİ HİSSEDİYORUM’

Bunun üzerine ilk cezayı veren mahkeme, H.İ.’nin beraatına hükmetti. Mağdur kız kardeşler ise avukatları aracılığıyla karara itiraz etti. Yaklaşık 2 yıldır Yargıtay’dan gelecek yeni kararı bekleyen kız kardeşlerden Tuğçe Y., “Her an karşıma çıkacakmış gibi hissediyorum. ‘Çocuğun beyanı esastır denildi’ ama bizim beyanımız esas alınmadı. Kendim, kardeşlerim ve dışarıdaki tüm çocuklar için tedirginim. Bu yüzden gereken cezanın verilmesini istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!