3 kişinin katili serbest

Güncelleme Tarihi:

3 kişinin katili serbest
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 20:22

12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesinde Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul ile dönemin CHP Kayseri ve Antalya il başkanlarının öldürülmesi olaylarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Muhsin Kehya, 3’üncü Yargı Paketi kapsamında hakkında verilen tahliye kararının ardından cezasını çektiği cezaevinden tahliye edildi. Kehya, “Bu süreçte emeği geçen, başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bey'e, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Bey'e ve avukatlarıma teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Ankara 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararının Elbistan Cezaevi’ne ulaşmasının ardından, işlemleri tamamlanan Muhsin Kehya, saat 18.15 sıralarında serbest kaldı. Muhsin Kehya’yı cezaevi önünde MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, dayısı Naci Çeşme, ağabeyi Tahsin Kehya ile yakın akrabalarının da aralarında olduğu yaklaşık 30 kişi alkışlarla karşıladı.

Cezaevi önünde bekleyen polis ekibi, Muhsin Kehya’yı askerliği yapmadığı için polis otomobiline bindirip, Elbistan Askerlik Şubesi’ne götürdü. Hükümlü olduğu için askerlik yapmayan Kehya için burada işlem yapıldı.

Haberin Devamı

33 YIL SONRA ÖZGÜR

Askerlik şubesindenden dayısı Naci Çeşme, ağabeyi Tahsin Kehya ve yakın akrabalarıyla birlikte ayrılan Muhsin Kehya, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Kehya, cezaevi çıkışında kendisini karşılamaya gelenler arasında yer alan MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir’i makamında ziyaret etti. Basın kapalı gerçekleştirilen ziyaret öncesi Kehya’nın dayısı Naci Ceşme "Partiye bir çay içmek için uğruyoruz. Elazığ’a gideceğiz" dedi.

MUHSİN KEHYA TAHLİYE OLDU / WEB TV

"BİZİ DESTEKLEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"

Daha sonra basına konuşan Kehya, “Bu süreçte emeği geçen, başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bey'e, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Bey'e ve avukatlarıma teşekkürlerimi iletiyorum” düşüncelerini aktardı.

MHP'li milletvekillerine de parti olarak bu süreçte verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Kehya, “12 Eylül referandumunda 'evet' oyu vererek bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle bağımsız ülkücü kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tahliye olduğum için biraz heyecanlıyım. Duygularımı pek açıklayamıyorum” dedi.

Kehya, tahliye sonrasında yapmak istediklerine ilişkin soru üzerine ise “Şu an geleceğe dair bir projem yok. 'Şunu yaparım, bunu yaparım' desem yalan olur. Onu zaman gösterecek” diye konuştu.

Haberin Devamı


MEMLEKETİNDE SLOGANLARLA KARŞILANDI

Kehya’yı yakınları Malatya-Elazığ sınırında bulunan Elazığ’a 50 kilometre mesafedeki Kömürhan Köprüsü’nde karşıladı. Karşılama sırasında ’Bozkurt Muhsin’ sloganları atılırken, Kehya’yı karşılayanlar arasında bulunan bazı yakınları fenalık geçirdi. Kehya, kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür ederek, "Hepinize teşekkürler, basın açıklaması yapmayacağım" dedi. Yaklaşık 50 araçlık konvoyla karşılanan Muhsin Kehya, uzun araç konvoyu ile ağabeyinin yaşadığı Elazığ’ın merkeze bağlı Koparuşağı Köyü’ne gitti.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!