3 çocuk kurstan kaçtı: 1'i boğuldu 2'si kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

3 çocuk kurstan kaçtı: 1i boğuldu 2si kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 16:35

RİZE'nin Çayeli İlçesi'nde, Kuran kursundan kaçarak denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren 3 çocuktan 12 yaşındaki Halil Ş. ve 11 yaşındaki Yunus A çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı, 10 yaşındaki Muhammet Ç. ise dalgalar arasında gözden kayboldu. Rize Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi dalgıçları ve Sahil Güvenlik, Muhammet'i arama çalışmalarından bir sonuç alamadı.

Haberin Devamı

Olay Büyük Taşhane Mahallesi sahilinde bugün saat 13.30 sıralarında meydana geldi. İlköğretim Okulu öğrencisi olan, yaz tatilinde de ise SKuran kursuna katılan arkadaşlar Halil Ş. Yunus Ar ve Muhammet  Ç, ailerinden habersiz yüzmek için denize gitti. Dalgalı denize giren 3 arkadaş, bir süre sonra akıntıya kapılıp çırpınmaya başladı. Çevredekiler, boğulma tehlikesi geçiren 3 çocuktan Halil Ş. ile Yunus A'yı kurtarıp kıyıya çıkardı. Muhammet Ç ise dev dalgalar arasında gözden kayboldu. Birçok kişi tüm aramalarına rağmen Muhammet'i bulamadı.

Su yutan 2 çocuk, Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası haber verilen Rize Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi dalgıçları bölgede dalış yaparak arama yaptı. Sahil Güvenlik ekibi de tekneyle deniz yüzeyinde arama çalışması başlattı. Ancak yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamadı.

Haberin Devamı

Bu arada olayı duyan çok sayıda kişi sahile akın etti. Bir ara “Kayıp çocuk bulundu” diye bağrılması üzerine kalabalık koşarak o bölgeye yöneldi. Ancak denizde görülenin çocuk değil duba olduğu anlaşıldı.

‘DALGA BİZİ SÜRÜKLEDİ’

Hastanede tedavisi süren Halil Ş. yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı. Serinlemek için denize girdiklerini ancak aşırı dalga nedeniyle kıyıya çıkamadıklarını anlatan çocuk, “Denizden çıkıyorduk, dalga bizi sürükledi” deyince hastanede bulunan Muhammet Ç.'nin yakınları fenalık geçirdi. Olayı haber alan iki çocuğun birçok yakını hastaneye akın etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!