3. cins liderler zirvesinde

Güncelleme Tarihi:

3. cins liderler zirvesinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2001 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'yi Avrupa Birliği (AB) üyeliğine taşıyacak ulusal programın netleştirilmesi için, koalisyonun 3 lideri yarın biraraya geliyor.

Liderler zirvesinde Kürtçe eğitimden ‘3-4-3 kodlu’ üçüncü cinse karşı ayrımcılığın giderilmesine dek bir çok hassas konu masaya yatırılacak. Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında Başbakan Yardımcıları MHP Lideri Devlet Bahçeli ile ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın biraraya geleceği zirveye ilgili bakanlar, dışişleri mensupları ve AB Genel Sekreteri Volkan Vural da katılacak.

‘3-4-3’ kodlu AB isteğine göre, AB'nin 2004 yılına kadar yapılmasını istediği ‘orta vadeli öncelikler’in ‘sosyal politikalar ve istihdam’ bölümünde bu şart aynen şöyle yer alıyor: ‘‘Kadınlara karşı ayrımcılığın geride kalan biçimleri ile cinsiyet, ırk veya etnik köken, din veya inanç, sakatlık, yaş veya 'cinsi yönelim' temelindeki her türlü ayrımcılığın kaldırılması.’’

Yarınki toplantıda DPT'nin hazırladığı 1017 sayfadan oluşan ekonomik kriterler ile birlikte, AB Genel Sekreterliği öncülüğünde Dışişleri koordinasyonunda hazırlanan siyasi kriterler önemli tartışma konularını oluşturacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!