3 bin kadın polis memuru alımında başvuru şartları açıklandı | 24. dönem POMEM başvuru şartları neler?

Güncelleme Tarihi:

3 bin kadın polis memuru alımında başvuru şartları açıklandı | 24. dönem POMEM başvuru şartları neler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2019 23:28

Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne 3 bin kadın öğrenci alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Polis Akademisi Başkanlığı'ndan 5 Nisan tarihinde yapılan açıklamaya göre, 24. dönem polis meslek eğitim için (POMEM) 3 bin kadın memuru alımında başvuru şartları belli oldu. Peki, 2 bin 500 lisans mezunu, 500 önlisans mezunu kadın polis memuru alımı için başvuru şartları neler? İşte 24. dönem POMEM 3 bin kadın polis memuru alımında aranan şartlar ve son başvuru tarihi...

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü önce 2 bin 500 lisans, daha sonra 500 önlisans mezunu kadın polis memuru alımı yapılacağını açıkladı. 5 Nisan tarihinde yapılan duyuru ile beraber, 24. dönem POMEM 3 bin polis memuru alımı için başvuru şartları, adayların erişimine açıldı.İşte, 3 bin kadın polis memuru alımında başvuru şartları ve başvuru tarihleri...

3 BİN POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Polis Akademisi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 24'üncü dönem polis meslek eğitim için (POMEM) ön lisans ve lisans mezunları ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğrenim kurumlarında eğitim görmüş adaylar başvuru yapabilecek. Adayların 2 bin 500'ü lisans mezunu, 500’ü ön lisans mezunlarından oluşacak.

Haberin Devamı

Başvuru yapacak adayların 01 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor.

Ayrıca adaylarda, T.C. vatandaşı olmak, ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2017 veya 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2017 veya 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSS P3 puan türünden en az 48 ve üzeri puan, ön lisans mezunları için yapılan 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az 70 ve üzeri puan, emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) P93 puan türünden en az 56 ve üzeri puan alma şartı aranıyor.

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Başvurular 8-22 Nisan 2019 tarihleri arasında "www.pa.edu.tr" adresinden gerçekleştirilecek.

EGM'nin yaptığı açıklamada, ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esasların Polis Akademisi Başkanlığının internet sitesinden ilan edileceği açıklandı. 
"Güven Masası" uygulaması kapsamında başta polis merkezi amirlikleri ve benzer birimlerde istihdam edilmek üzere lisans mezunu 2 bin 500 kadın polis adayı alınacağına ilişkin duyuru 25 Mart'ta yapılmıştı.

Haberin Devamı

2 BİN 500 POMEM SINAVI AÇIKLAMASI

Polis Akademisi (PA), resmi sayfasından paylaştığı 24. Dönem Pomem sınav duyurusunda şu ifadeleri kullanmıştı;

“İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Makamının talimatlarıyla, Polis Merkezi Amirliklerine müracaat için gelen vatandaşlarımızla en üst düzeyde iletişim kurulması ile taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınması amacıyla vatandaşların güler yüzle, güven verici ve beklentilere odaklanan bir şekilde karşılanarak hem Polis Merkezi Amirliklerindeki, hem de Polis Merkezleri Amirlikleri dışındaki iş ve işlemlerle ilgili bilgilendirme ve yönlendirmenin yapılabilmesi için 81 il 700 Polis Merkezi Amirliğinde “Polis Merkezi Amirliği Etik Davranış İlkeleri” doğrultusunda “Güven Masası” uygulaması hayata geçirilmiştir.

Haberin Devamı

Bu kapsamda, başta Polis Merkezi Amirliklerimizde olmak üzere, benzer kapsamdaki diğer birimlerimizin iş ve işlemlerine katkı sağlamak amacıyla lisans mezunu 2.500 kadın Polis Memuru adayı alınacaktır. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esaslar Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edilecektir.”

BAKMADAN GEÇME!