3 AKP’li vekil mallarını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

3 AKP’li vekil mallarını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 00:00

AKP Milletvekilleri Turhan Çömez ve Fuat Geçen ortak basın toplantısı yaparak, mal varlıklarını açıkladılar. AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır’ın malvarlığı bildirimi ise internet sitesinde ilan ediliyor.

Çömez ve Geçen’in Başbakan Tayyip Erdoğan’ın mal varlığı açıklamasının ’suç olduğu’ sözlerine rağmen sergilediği tavır, ilginç bulundu. Açıklamada, "Kasalara kilitlenen gerçekler" vurgusu dikkat çekti. AKP içinde hükümet uygulamalarına eleştirel tavırlarıyla bilinen Balıkesir Milletvekili Çömez ve Hatay Milletvekili Fuat ortak basın toplantısında, "Siyaset adamlarının zenginliği Türk toplumunu rahatsız etmez. Bu zenginlik, vergilendirilmiş helal ve ahlaki ölçülerde temin edilmiş olmalıdır" dediler. Geçen ve Çömez, Erdoğan mal varlığını açıklamazken, niye böyle bir tavır sergilediklerini, "Kamuoyu sadece liderlerin değil, siyasetteki tüm aktörlerin açık olmasını istiyor. Biz de duyarlılığımızı göstermek istedik" diyerek izah etti.

Yalçınbayır internette

ERTUĞRUL Yalçınbayır’ın TBMM Başkanlığı’na verdiği listeye göre, eşi Ulviye Yalçınbayır adına kayıtlı iki dairesi, kendi adına kayıtlı Passat marka otomobili, eşinin hesabında Ziraat Bankası ve İş Bankası hesaplarında toplam 118 bin 775 YTL para ve 10 bin YTL değerinde ziynet eşyası bulunuyor.

Çömez’in mal varlığı

Babasından kendisine intikal eden İstanbul Fatih’te bir dairenin yarı hissesi, Balıkesir’in Gönen İlçesi Paşaçiftlik Köyü’nde 24 dönüm tarla, 2.6 dönüm tarla ile 2 bin metrekare kapalı alana sahip yumurta üretim çiftliği içeren 8 dönüm tarlanın yarı hisseleri, ayrıca eşi ve kendisinin 15 yıllık hekimlik kazancından elde edilen eşine ait İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kağıthane Terasevler toplu konutlarında bir daire ve İkitelli toplu konutlarında bir konut ile 2003 model Freelander marka araç, banka hesabında 50 bin dolar.

Geçen’in mal varlığı

Antakya merkez Esentepe Mahallesi’nde 140 metrekare apartman dairesi, Antakya merkeze bağlı Gülderen Köyü’nde 1.6 dönüm tarla vasfında bahçe ve içinde 2 oda yığma bahçıvan evi, 2001 model Opel marka binek oto, 10 bin YTL nakit ile 15 bin 500 Euro.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!