SGK Borcumu Nasıl Öğrenebilirim?

Güncelleme Tarihi:

SGK Borcumu Nasıl Öğrenebilirim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2015 15:30

SGK gün sorgulama işlemlerinizi e-devlet şifreniz ile online olarak öğrenebilir hizmet dökümü alabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

SGK gün sorgulama işlemlerinizi e-devlet şifreniz ile online olarak öğrenebilir hizmet dökümü alabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) gelişen teknolojileri ve internet ortamını çok iyi kullanmasıyla sigorta durumunu öğrenmek isteyen kişiler artık çok daha kolay bir şekilde SGK borçlarını öğrenebilecekler. SGK’nın internet üzerinden kurduğu sistem sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu hakkında çoğu bilgi edinilebilecek.

Sağlık Bakanlığının kurmuş olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu 3 kurumun birleşmesiyle oluşmuştur. SSK(4A), Bağ-Kur(4B), ve Emekli Sandığı(4C) kurumlarının birleşmesiyle 2006 yılında kurulmuştur. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı altında çalışan vatandaşlar bütün işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yapabilmektedirler.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden emeklilik bilgileri, sigorta bilgileri, SGK tazminat hesaplama, iş sağlığı, iş güvenliği gibi bilgilerin tümüne ulaşılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumundan bu bilgilere ulaşabileceğimiz gibi SGK hizmet dökümü belgesine de ulaşılabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Belgesi Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü belgesi SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları altında çalışanların iş hayatıyla ilgili bilgilerin hepsinin olduğu bir belgedir.

SGK hizmet dökümü belgesi ile SSK Kurumu adı altında çalışanlar ilk sigortalı işe giriş tarihi ve işten çıkış tarihi, kaç ay sigortası yattığını, sigortalı olarak kaç ay çalıştığını öğrenebilirler. Bağ-Kur altında çalışanlar da ödenen prim günlerini, emeklilik bilgileri, emeklilik tarihini ve emekli maaşını hesaplayabilmek için olan bilgilerin hepsine SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşılabilmektedir.

Etiketler: Bağ-kur Borç, Bağ-kur Prim, Bağ-kur Emeklilik, SGK gün dökümü, SSK Sorgulama Hizmetleri

BAKMADAN GEÇME!