Terör onda

Güncelleme Tarihi:

Terör onda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 01:22

63’üncü hükümette başbakan yardımcılarının görev dağılımı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki hükümette Bülent Arınç’ın yürüttüğü Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı’na bu kez atama yapmadı. Davutoğlu, geçen yıl bu yetkiyi Arınç’a vermekle birlikte çözüm sürecinin koordinasyonuyla ilgili tüm yetkileri kendi üzerine almıştı. Başbakanlık’ın dün yayımlanan genelgesinde bu görevin yazılmayıp boşlukta bırakılması, yeni dönemde bu kurulun toplanmasına gerek görülmediği şeklinde değerlendirildi. MGK kararlarının koordinasyonu ve uygulanmasını izleme görevi de önceki hükümette Arınç’taydı. Bu görev şimdi Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e geçti.


MİT VE TOKİ’Yİ BIRAKMADI


MİT, TOKİ ve Diyanet’i yine kendi uhdesinde tutan Davutoğlu, Arınç’ın vakıflar ve insan haklarıyla ilgili görevlerini de Numan Kurtulmuş’a verdi. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a ait olan “ekonomik konularda genel koordinasyon” yetkisini alan Cevdet Yılmaz’a ekonomik kurumlar ile kamu bankaları bağlandı. Yeni hükümette görev dağılımı şöyle:

Haberin Devamı


Başbakan Ahmet Davutoğlu: MGK Genel Sekreterliği. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT). Diyanet İşleri Başkanlığı. Toplu Konut İdaresi. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı.


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: TBMM ile ilişkiler. Kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi. Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü. TRT. Anadolu Ajansı. RTÜK. Tanıtma Fonu.


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Hükümet Sözcülüğü. İnsan hakları ile ilgili kurullar. Vakıflar Genel Müdürlüğü. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Türkiye İnsan Hakları Kurumu.


Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Ekonomik konularda genel koordinasyon. Hazine Müsteşarlığı. Merkez Bankası. Ziraat Bankası. Halkbank. Kalkınma Bankası. Türkiye İhracat Kredi Bankası. Vakıflar Bankası. Sermaye Piyasası Kurulu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.


Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş: Danıştay ile ilişkiler. Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu’na sunulması ve Bakanlar Kurulu’nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulamasının koordinasyonu ve izlenmesi. Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri. Medeniyetler İttifakı Projesi’nin yürütülmesi. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı.

Haberin Devamı


Hükümette görev dağılımı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümette sözcülük görevini,
yardımcısı Numan Kurtulmuş’a verirken, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın diğer yetkilerini Kurtulmuş ile Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş arasında paylaştırdı. MGK kararlarına ilişkin yetki alan Türkeş, böylece terörle ve ‘paralel yapılanma’yla mücadele sorumluluğunu üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!