Ceviz ve şeftali hırsızlığı

Güncelleme Tarihi:

Ceviz ve şeftali hırsızlığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2015 13:24

Kırklareli'nde bir bahçeden 3 ton şeftali çalındı. Aydın'da ise ağaçtan ceviz çalan 3 kişiden 2'si kaçtı 1 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

AYDIN’ın İncirliova İlçesi’ndeki, bir ceviz bahçesinden hırsızlık girişiminde bulunan 4 kişiden 1’i jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Gece kaçan diğer 3 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Dün saat 23.00 sıralarında, Sandıklı Mahallesi, Acarlar Yolu üzerindeki Erdinç Cantürk’e ait ceviz bahçesine kapı kilidini kırarak giren 4 kişi, yanlarındaki getirdikleri sopalarla vurarak silkeledikleri ağaçtaki mahsulü toplamaya başladı. Şüphelilerden E.O. tepedeki dallarda kalan cevizleri de alabilmek için elinde sopayla ağaca çıktı. Aşağıdaki arkadaşları da bir yandan dökülen cevizleri çuvallara doldurmaya başladı.

Bu sırada tesadüfen bahçenin yanınan geçen köylülerden biri hırsızları farkedip, durumu bahçe sahibi Cantürk’e bildirdi. Efeler İlçesi’ndeki bir yakının düğününde olan Cantürk, hemen bahçesine gelmek üzere yola çıkarken, bir yandanda jandarmayı arayıp, ihbarda bulundu. İhbar üzerine gelen jandarmaları farkeden şüphelilerden 3’ü gecenin karanlığından faydalanıp topladıkları cevizleri alamadan kaçtı. Ağaçtaki E.O. ise suçüstü yakalandı. Şüphelilerin toplayıp, çuvallara doldurdukları cevizin 100 kilo olduğu belirlendi. Bahçe sahibi Erdinç Cantürk ise hırsızların ağaçların dallarına büyük zarar verdiğini belirtip, jandarmaya şikayetçi oldu.

Jandarma, kaçan 3 şüphelinin yakalanması içinde çalışmaların sürdüğünü belirtip, gözaltına alınan E.O.’nun işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. - Burhan CEYHAN / İNCİRLİOVA (Aydın), (DHA)

Hırsızlar, bahçeden 3 ton şeftali topladılar

Haberin Devamı

KIRKLARELİ’ nin Babaeski ilçesinde bir bahçeden yaklaşık 3 ton şeftali çalındı.

Babaeski’nin Yenimahalle Köyü’nde bir tarım firmasına ait 6 dönüm şeftali bahçesinden, kimliği meçhul kişiler tarafından yaklaşık 3 ton şeftali toplanarak çalındı. Olayla ilgili firma sahibinin şikayeti üzerine Babaeski İlçe Jandarma ekipleri şüpheli yada şüphelileri yakalamak için bölgede çalışma başlattı. - Vahit İŞBAŞARAN-BABAESKİ (Kırklareli)(DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!